Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prezentacija ponude i edukacija ninskih iznajmljivača

23.10.2016. 22:00
Prezentacija ponude i edukacija ninskih iznajmljivača


U organizaciji Grada Nina, ninske Turističke zajednice te TZ-a Zaton, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta RH, ove je subote i nedjelje u Ninu prvi put održana dvodnevna manifestacija pod nazivom “Sajam turizma Nin 2016” koja će postati tradicionalna. Sajam je bio podijeljen na dva dijela i to na predavanje i radionice koje su se održavale u dvorani Doma kulture te na izlaganje proizvoda i usluga u turizmu koje je upriličeno na Trgu hrvatskih branitelja.
Manifestaciju je u ime Grada Nina otvorila dogradonačelnica te ujedno direktorica Ureda TZ Zaton Dalija Pavlović Peroš.
– Cilj ove manifestacije još čvršće povezati ugostitelje s poduzetnicima koji zajedničkim angažmanom mogu još više pridonijeti podizanju ukupne turističke ponude ne samo na prostoru grada Nina već i susjednih općina Privlake i Vira čije su turističke zajednice ovom prigodom također predstavljaju sa svojim smještajnim kapacitetima i ostalom ponudom, ustaknula je Pavlović Peroš.
Edukacijska radionica privukla je veliko zanimanje turističko-ugostiteljskih djelatnika kao i građana Nina i otvorena je izlaganjem Anamarije Cicareli iz splitske tvrtke Interligo d.o.o. na temu opremanja, uređenja i oglašavanja apartmana i kuća za odmor. Predstavnik LAG-a Mareta govorio je na temu “Nepoljoprivredne djelatnosti-mogućnost sufinanciranja”, dok je Zdenko Stulić predstavnik “Generali osiguranja” govorio o osiguranju u turizmu. Subotnju debatu zaključio je predsjednik zajednice obiteljskog turizma Hrvatske Gospodarske komore Nedo Pinezić s otoka Krka koji je govorio o potpornim djelatnostima obiteljskom smještaju te o sve većim značajkama cikloturizma u Hrvatskoj.
Jučer, drugog dana manifestacije, radionica je krenula izlaganjem Katice Lisice na temu “e-Visitor – o korištenju nove aplikacije za registraciju turista”. Stjepan Magaš iz tvrtke Adepto grafika j.d.o.o. govorio je na temu “WEB design-izrada Internet stranica za oglašavanje apartmana” dok je jučerašnja predavanja okončao doc.dr.sc Mladen Rajko sa Sveučilišta u Zadru na temu “EU fondovi u funkciji razvoja ruralnog prostora”.