Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Škole daju u zakup dvorane i učionice

23.10.2016. 22:00
Škole daju u zakup dvorane i učionice


Osnovna škola Petra Preradovića u Zadru ovih je dana objavila natječaj za davanje u zakup svojih prostorija. Riječ je o sportskoj dvorani i učionicama koje su u popodnevnim satima slobodne budući da je sva popodnevna nastava prebačena u jutarnju smjenu.
Dvorana i učionice iznajmljivat će se svakim radnim danom, ali isključivo za sportske aktivnosti i rekreativne programe koji se u njoj mogu izvoditi, a njihov najam započinje 1. studenog i trajat će sve do 30. lipnja iduće godine.
Minimalna cijena zakupa dvorane iznosi 75 kuna na sat, a zakupa učionica 50 kuna. U natječaju je naglašeno kako svi koji žele unajmiti ove prostore u ponudi moraju navesti opis djelatnosti koju žele obavljati u poslovnom prostoru, nakon čega Školski odbor razmatra koje će ponude uzeti u obzir, odnosno odgovaraju li one obrazovnom prostoru u kojemu se odvijaju. Nakon toga škola uzima u obzir najpovoljniju ponudu, a to je ona koja, osim ispunjenje svih uvjeta iz natječaja, sadrži i najviši iznos zakupnine.
Ravnateljica škole, Stanka Martinac Pera, u najmu školskih prostora ne vidi nikakav problem, dapače, kaže kako je to dobar način osiguranja vlastitih sredstava, a na pitanje za što se taj novac troši, kaže:
– Sredstva od najma prostora koristimo za neke naše potrebe, uglavnom za kupnju opreme. Ovo je prvi puta da smo objavili natječaj, iako smo i dosad iznajmljivali prostor, ali ovako će nam se vjerojatno javiti još više ponuđača i moći ćemo odabrati najboljega. Imamo jedu malu dvoranu, a nju su i dosad uglavnom unajmljivala sportska društva za rekreacijske treninge. Ova praksa dobro funkcionira jer su cijene naše dvorane niže od ostalih s obzirom da je riječ o malom prosoru koji nije osobito opremljen – kaže ravnateljica Martinac Pera, dodajući kako i ostale škole po županiji iznajmljuju svoje prostore jer na taj način osiguravaju vlastita sredstva, te ne moraju čekati ona od nadležnih institucija, posebice kada je potrebno kupiti neku opremu.