Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Rumunjskoj (nije) samo formalnost

Autor: Viktor Bogut

23.11.2009. 23:00
U Rumunjskoj (nije) samo formalnost

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pobjeda od 7:1 nam garantira miran uzvrat, no utakmica sigurno neće biti jednostavna, a Rumunji će pokušati sve napraviti da nas iznenade. Ipak će tamo biti drukčije staze, drukčije ploče – objasnio je direktor Zadra Ivan Lulić
U prvoj utakmici prvog kola Europske lige kuglači Zadra su u subotu ostvarili pobjedu od 7:1 protiv rumunjskog Cluja i na taj način napravili veliki korak prema četvrtfinalu. Imaju Zadrani i dobru razliku u setovima (16:9), što je dodatna sigurnost pred uzvrat u Cluju. U takvom omjeru za pretpostaviti je da bi jedino pobjeda Rumunja od 8:0 u uzvratu bila dovoljna da izbaci Zadrane iz daljnjeg natjecanja.
– Ovo je definitivno rezultat koji vjerojatno vodi u drugi krug – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić, koji je ipak dodao da momčad u Cluju mora biti koncentrirana.
– Unatoč odličnom rezultatu mi moramo na adekvatan način odraditi taj uzvrat i nikako se ne smijemo opuštati. Vjerujem u prolaz. Imamo dobar rezultat, ali ne smijemo misliti da je sve gotovo. Cluj je daleko. Ta utakmica sigurno neće biti jednostavna, a Rumunji će pokušati sve napraviti da nas iznenade. Ipak će tamo biti drukčije staze, drukčije ploče.
Na sreću neugodni Rumunji su ipak u subotu odigrali skromnu partiju. Osim reprezentativca Mihalciua, nitko drugi nije bio na dovoljno visokoj razini da uspije doći do pobjede.
– Mihalciu je izvanredan igrač, jedan od najboljih svjetskih kuglača. To je dokazao i sada. No, na našu sreću ostala dva njihova reprezentativca te ostatak momčadi, odigrali su nešto skromnije, što smo mi uspjeli na pravi način iskoristiti.
Koliko ste zadovoljni učinkom vaših igrača?
– Sve je funkcioniralo kako treba.
Nakon dugo vremena slovenski reprezentativac Primož Pintarič je odigrao odličnu utakmicu.
– To me raduje. On nam je zaista potreban. S pravim Pintaričem sve bolje funkcionira. Imamo mi i dobre zamjene i igrače koji znaju i mogu povući kad treba, no ponavljam, nama je potreban pravi Primož Pintarič. Nadamo se da će on s ovakvim igrama nastaviti i u idućim utakmicama i da je kriza u koju je upao prošlost.
Od ostalih dvoboja prvog kola valja istaknuti poraz drugog hrvatskog predstavnika Konikom Osijeka kod austrijskog St. Poltena od 5:3. Taj rezultat daje Osječanima veliku šansu da u uzvratu izbore četvrtfinale.


Europska liga


Rezultati prvih utakmica 1. kola: Rot Weis Zerbst (Njemačka) – Konstruktor (Slovenija) 7:1 (3722 – 3578), Bergfalken (Švicarska) – Niš-Put (Srbija) 6:2 (3445 – 3337), Voith St. Polten – Konikom Osijek 5:3 (3684 – 3649), Szeged (Mađarksa) – Tatran Prefa (Slovačka) 7:1 (3709 – 3426), Beograd (Srbija) – Fugger Sterzing (Italija) 6:2 (3598 – 3499), Vicotria Bamberg (Njemačka) – Primator (Češka) 6:2 (3611 – 3419), Zalaegerszegi – Sport Podbrezova 7:1 (3627 – 3452).