Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Karlovac po nastavak serije

23.11.2010. 23:00
U Karlovac po nastavak serije


Svi zabijaju, onda i nije čudio da je Zadar trenutačno na trećem mjestu po efikasnosti, odmah iza Dinama i Hajduka. U svakom slučaju, priželjkujemo da izabranici Dalibora Zebića dokažu u Karlovcu kako ova serija nije bila slučajnost. I da je nastave


Zadar je osmi na prvoligaškoj ljestvici. Prije mjesec dana o takvom scenariju mogli smo samo sanjati. Pa čak ni toliko lijep san nije bio dozvoljen. Međutim, dogodilo se, ali ne slučajno. Dugo su u prvoligašu sa Stanova govorili kako onakvo stanje nije realno s obzirom na dobar rad i atmosferu koja vlada u momčadi. Naravno, uz poraze je išao i lagani pad samopouzdanja. Ne treba zanemariti ni brojne ozljede koje su se događale Zadranima od početka ovoga prvenstva. A onda je sve krenulo. U pet utakmica izabranici Dalibora Zebića zabilježili su četiri pobjede i tek jedan poraz (a i na Maksimiru protiv Dinama su bili blizu boda). Što reći i što nadodati. Ništa, hoćemo još!
Četiri od pet
Protiv Varaždinaca su Zadrani izvojevali najuvjerljiviju domaću pobjedu u ovom prvenstvu. I ukupno najuvjerljiviju unatrag tri sezone. Skočibušić, Terkeš i Jerbić probili su bedem momčadi iz grada baroka i zajedno s ostatkom momčadi sa Stanova inkasirali tri velika boda. Tri od dvanaest od ukupno petnaest koliko se moglo osvojiti u pet posljednjih kola. Svaki daljnji komentar bio bi suvišan. Zadar je sada u sredini prvoligaške ljestvice i pogled mu je kud i kamo ljepši nego što je bio kada su tavorili pri dnu. Zato treba ići naprijed, ako je moguće, nikako natrag.
Što se tiče ostalih prvoligaša jedna je stvar svakako obilježila 16. kolo. Čini nam se, a voljeli bi da se varamo, da je prvenstvo praktički riješeno. Barem po pitanju prvaka. Ukratko, Dinamo je pobijedio, a Hajduk izgubio i sada razlika prvoplasiranog i drugoplasiranog iznosi velikih sedam bodova. “Bili” su se poskliznuli” opet na Istru 1961 i to u Puli. Čini se da bivši trener Hajduka Zoran Vulić ne zna za milost kada igra protiv “svojih”. S druge strane Dinamo se lako obračunao s Hrvatskim dragovoljcem utrpavši im šest komada. Jednostavno je teško za očekivati da će Vahina momčad do kraja prvenstva ispustiti ovu golemu prednost, međutim, u nogometu su i čudnije stvari postajale stvarnost. Zato, “bili”, nema predaje. Cibalia je doživjela poraz u Gradskom vrtu od Osijeka. Slavonski derbi je završio s minimalnih 1:0 za Osječane. Split polako posustaje. U Parku mladeži doživjeli su poraz od Rijeke. Sada se i tu, od trećeg do 7. mjesta stvorila mala gužva. Cibalia ima 27 bodova, Split bod manje. Peti je Inter s 24 boda koliko ima i šestoplasirana Rijeka. Sedmi je Varaždin s 23, osmi Zadar s 22 boda. Idemo dalje. U prošlom kolu Lokomotiva je lakše od očekivanog svladala Zagreb, završilo je 2:0. Neizvjesno je bilo na Šubićevcu gdje je palo čak šest zgoditaka, a pobjednika nije bilo. Šibenik i Slaven Belupo podijelili su bodove 3:3. I na kraju je ostao još dvoboj iz Zaprešića gdje je Karlovac, sljedeći suparnik Zadra, uspio ostati neporažen.
Osvojiti Karlovac
Zadar će u u sljedećem kolu na krilima odličnih rezultata put Karlovca. Što može Zadar učiniti u gradu na četiri rijeke? Svi vjerujemo da može puno. Hendikep je svakako taj što je Želimir Terkeš zaradio treći žuti karton i neće moći nastupiti u toj utakmici. A taman je počeo zabijati. Tako će u vršku napada opet Santini biti sam. To i ne mora biti veliki hendikep s obzirom da su nas Zadrani ove jeseni razmazili svojih golovima. Svi zabijaju, onda i nije čudo da je Zadar trenutačno na trećem mjestu po efikasnosti, odmah iza Dinama i Hajduka. U svakom slučaju priželjkujemo da izabranici Dalibora Zebića dokažu u Karlovcu kako ova serija nije bila slučajnost. I da je nastave.
U 17. kolu derbi će se igrati na Kantridi gdje gostuje Dinamo. Trener Rijeke Elvis Scorija je izgleda uspio posložiti momčad i pomalo je izvlači iz krize. Slavili su na gostovanju kod Splita i sigurno očekuju da će, ako ne “skinuti” lidera, a onda mu barem uzeti bod. U svakom slučaju Hajduk bi bio sretan barem s jednim od od dva raspleta. U isto vrijeme Vučevićeva momčad će na Poljudu dočekati Osijek. Kriza trese “bile”, a ako hoće, barem teoretski, ostati u borbi za naslov prvaka koji toliko priželjkuju za svoj 100. rođendan, onda se moraju što prije izvući iz nje. I pobijediti momčad iz Gradskog vrta. Mršićeva Cibalia će u Vinkovcima dočekati Šibenik i dati sve od sebe da se iskupi zbog dva posljednja poraza. Bit će interesantno i u Koprivnici gdje gostuje Inter. Varaždin će nakon gostovanja u Zadru pokušati na svom terenu pobijediti Splićane. Obje su momčadi doživjele poraz u prošlom kolu i sigurno će pokušati pobjedom nadoknaditi taj minus. Očekuju nas još utakmice Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca te Zagreba i Istre 1961. Domaćini su papirnati favoriti. Ali, po tko zna koji put moramo dodati, lopta je okrugla.