Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dan otvorenih vrata OŠ Krune Krstića

23.11.2011. 23:00
Dan otvorenih vrata OŠ Krune Krstića


Po simboličnim cijenama prodajemo nakit, vrećice s lavandom, ukrasne boce i čestitke. S prikupljenim novcem želimo pomoći jednoj obitelji. To je samohrana majka s dvoje djece koji su naši školski kolege. Svi troje su bolesni, a otac ih je ostavio, rekla je sedmašica Kristina Golem


Dan grada Zadra  već šestu godinu zaredom u  svojoj školi posebno slavi OŠ  Krune Krstića. Na nizu kreativnih radionica, u obilascima  muzeja, kina, meteorološke  stanice ili u panoramskom  razgledavanju grada danas je  učenicima OŠ Krune Krstića  bilo veselo.
Kako su rekle prvašice Nikolina, Marija i Stela, slave  blagdan Sv. Krševana.
– On čuva naš grad. Mi jako  volimo Zadar i danas nam je  baš lijepo u školi, rekle su.
Kako i ne bi bilo? Prvašići  su danas slušali legende o sv.  Krševanu, od kolaža izrađivali motive Zadra, plesali, pjevali i gledali crtani film.
Drugaši su na likovnoj radionici od kartona izrađivali  crkvu sv. Donata. Na radionici graditeljstva i brodomodelarstva u okviru tehničkog  odgoja desetak učenika je  izrađivalo Pelješki most.
– Prije ćemo ga mi završiti  nego država, rekao je u šali  Dinko Nobilo, voditelj radionice i nastavnik tehničkog  odgoja.
U učionici su i vjerni prikazi Masleničkog i Dubrovačkog mosta.
– S Masleničkim mostom  smo išli i na državno natjecanje na kojem sudjelujemo  svake godine. Izrađujemo i  razne vrste brodova, kazao je  Nobilo.
Da Dan otvorenih vrata  ima humanitarni karakter,  pobrinuli su se učenici koji su  sa svojim nastavnicima i uz  pomoć časnih sestara  izrađivali nakit i ostale rukotvorine.
– Po simboličnim cijenama  prodajemo nakit, vrećice s lavandom, ukrasne boce i čestitke. S prikupljenim novcem  želimo pomoći jednoj obitelji.  To je samohrana majka s dvoje djece koji su naši školski  kolege. Svi troje su bolesni, a  otac ih je ostavio, rekla je  sedmašica Kristina Golem,  dodajući da je lijepo raditi  nešto kreativno pogotovo ako  s time nekom pomažeš.
Održavale su se i literarne,  glazbene, plesne i recitatorske radionice, a bilo je i sportskih aktivnosti. Svatko je birao po želji.
U školskoj knjižnici su se  čitali učenički radovi na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku na temu mora, a  bila su izložena i poznata djela o moru.
Kako je rekao Vlatko Majić, voditelj likovno-literarne  sekcije, s morem moramo.
– Moja je preporuka da se  stalno vraćate moru, rekao je  Majić te nakon toga otvorio  izložbu učeničkih likovno-literarnih radova “Fontana –  vrelo života, nadahnuća i nade”.
Radi se o izložbi koja je  nastala upravo na Fontani,  arbanaškom simbolu po kojem se zove i školski list OŠ  Krune Krstića. Radovi koje su  djeca izrađivala na Fontani u  listopadu su bili izloženi i u  Narodnom muzeju Zadar.
Sa svime je bila zadovoljna  i Jasmina Matešić, ravnateljica škole.
– Već šestu godinu održavamo Dan otvorenih vrata s  brojnim kreativnim sadržajima posvećenim gradu. To se  pokazalo jako dobro jer se  njeguje ljubav učenika prema  Zadru, a i jako vole ovaj  neuobičajeni, nenastavni,  kreativni program, rekla je  Matešić.