Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Derbi neporaženih – Sonik dočekuje Šibenik

Autor: Viktor Bogut

23.11.2012. 23:00
Derbi neporaženih – Sonik dočekuje Šibenik


I Šibenčani i mi smo javno rekli da nam je cilj osvajanje prvog mjesta i povratak u A-1 ligu, tako da nitko zapravo niti ne skriva svoje ambicije – istaknuo je trener Puntamičana Marko Žorž


Košarkaška A-2 liga jug ovaj vikend donosi prvi veliki derbi. U Jazine u nedjelju stiže sastav Šibenika. Riječ je o dvjema neporaženim momčadima, koje su i glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta.
– I Šibenčani i mi smo javno rekli da nam je cilj osvajanje prvog mjesta i povratak u A-1 ligu, tako da nitko zapravo niti ne skriva svoje ambicije – istaknuo je Marko Žorž, trener Puntamičana, koji je svjestan da će mu dvoboj sa Šibenikom vjerojatno biti i najveći izazov u njegovoj dosadašnjoj kratkoj seniorskoj trenerskoj karijeri.
– Imamo vrlo jaku momčad za protivnika. Kada pogledamo njihov roster, vidimo da su prepuni iskusnih igrača, a njihova cijela petorka su mahom igrači koji su već igrali prvu ligu.
Može (li) se bez Mrve
Iskustvo je definitivno na strani Šibenika. Šamadan, Vukičević, Šarin, Bašić, Kalpić…, odredom su odlični prvoligaški igrači, no neki od njih su daleko iza svojih najboljih košarkaških godina.
– Sigurno da ćemo mi probati svojom borbenošću nadoknaditi nedostatak iskustva. Vjerujem da smo i jači na zaštićenom godištu, što je također vrlo važno u ovoj ligi.
Nedavno su Puntamičani ostali bez Mate Mrve, što će im biti veliki hendikep u nastavku prvenstva. S druge strane, odlično igraju Mladen Gligora i Jure Dražović u reketu, koji sigurno mogu na adekvatan način nadoknaditi neigranje Mrve.
– Sigurno da je odlazak Mrve hendikep, ali mi smo znali da je Mrva slobodan igrač i da će u slučaju pronalaska boljeg angažmana, sigurno napustiti momčad. Mi realno nismo niti računali na njega i pripremali smo se na ovu ligu bez njega. Ne vjerujem da će nas to izbaciti iz takta, jer smo bili spremni na ovu opciju.
Žorž ističe da je utakmica između Sonik-Puntamike i Šibenika definitivno derbi, ali da se nikako ne smije zaboraviti i momčad Kaštela, koja također do sada nema niti jedan poraz.
– Riječ je o odličnom sastavu. Gledao sam ih uživo i igraju jako dobro. Vrhunski su uigrani, a iako nemaju možda velikih zvijezda, radi se o sastavu koji je već dugo na okupu i koji je sigurno spreman nekome zakomplicirati život.
Jazine u Kaštelima
A baš će na gostovanje u Kaštela krenuti košarkaši Jazina. Ta utakmica će biti također zanimljiva, jer su Jazine, gledajući roster, jedna od jačih momčadi lige, i sigurno da su spremne mnogima poremetiti planove. Igrači trenera Čedomira Perinčića u slučaju slavlja u Kaštelima učinit će veliku uslugu Soniku.
Poličnik dočekuje Metković, posljednjeplasiranu i objektivno najslabiju momčad lige, tako da bi igrači trenera Domagoja Vidakovića napokon mogli odigrati jednu lakšu utakmicu bez rezultatskog imperativa.
Neće biti jednostavno niti košarkašima Sukošana na gostovanju u Trogiru, no niti igrači Ivana Jurana nemaju rezultatski imperativ jer dobro plove sredinom ljestvice, što je možda i više nego što su očekivali.