Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski poker za veliki trobod

Autor: Drago Bajković

23.11.2012. 23:00
Zadarski poker za veliki trobod

Foto: Zvonko KUCELIN



U 17. kolu Prve HNL Zadra je na Stanovima pobijedio Cibaliju i uknjižio tri vrlo važna boda. Zadrani su odigrali odličnu utakmicu s puno stvorenih prilika, ali su kod vodstva 2:0 autogolom Heistera utakmicu vratili u neizvjesnost. Međutim Perica i Begonja su u završnici utakmice stavili točku na „i” zadarske pobjede i tri boda s kojima se Zadra na ljestvici približio na dva boda zaostatka upravo za Cibalijom.
Već u 1. minuti Zadra je imao 100-postotnu prigodu. Nakon kornera s lijeve strane, netko iz obrane gostiju kratko je odbio loptu, samo do Jerbića koji se na 6 metara našao sam kao duh. Međutim, promašio je loptu, pa se lopta samo dokotrljala do vratara Matkovića. U 8. minuti Perica je okušao svoj udarac iz daljine, lopta upućen s 25 metara proletjela je malo iznad grede gostujućeg gola.
Igrala se 12. minuta kada su i gosti propustili veliku priliku za vodstvo. Tokić se iznenada nakon gužve u šesnaestercu domaćina našao u velikoj prilici, ali je sa 6-7 metara promašio okvir Ježininih vratiju. Pet minuta kasnije Mršić tuče s 20 metara, Matković je siguran.
U 17. minuti  Zadar je stigao do vodstva. Zadrani su dobro kombinirali na desnoj strrani, lopta je došla do Banovića koji na 20 metara primjećuje natrčalog Mršića. Mršić iz prve vanjskim poluvolejem tuče, Matkoviću lopta prolazi kroz ruke i završava u gornjem lijevom kutu njegova gola – 1:0.
Heister je u 26. minuti dobro zagrijao dlanove gostujućeg vratara Matkovića koji krajnjim naporom šalje loptu u korner. U 42. minuti najprije je Bartolović uputio opasan udarac prema Ježini koji je siguran. Na kontrastrani nakon odlične asistencije Begonje u velikoj prilici se našao Ivančić čiji udarac s 15-ak metara na crti brani stoper Matej Mitrović. Nakon kornera Mršića najviši u skoku je Perica, koji tuče glavom, ali lopta odlazi pored gostujućeg gola.
Praktički tek što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Zadra je povisio svoje vodstvo. Heister je odlično prekinuo jedan napad gostiju iznio loptu sa svoje polovice i uposlio Pericu koji na desnoj strani pronalazi Begonju. Zadrov veznjak daje kratku okomitu loptu za Ivančića koji ulazi u šesnaesterac gostiju i ubacuje za Pericu kojem s 5 metara nije bilo teško zatresti mrežu nemoćnog Matkovića. U 59. minuti Zadar je mogao riješiti sve dvojbe oko pobjednika. Ivančić se opet našao oči u oči s Matkovićem, ali je opet traljavo tukao i ova prigoda je otišla u nepovrat. U 65. minuti nova odlična prilika za Zadrane. Ivančić je odlično prebacio glavom loptu za Pericu koji iz prve izbacuje Mršića u mrtvu šansu. Ovoga puta kao pobjednik iz tog dvoboja izašao je vratar gostiju Matković.
Igrala se 67. minuta kada su gosti smanjili zaostatak. To nije učinio nitko od njihovih igrača već Heister koji je u pokušaju čiščenja jedne lopte natrčao i poslao je u mrežu iznenađenog Ježine – 2:1. Ipak u 87. minuti Perica je svojim drugim golom riješio sve dvojbe oko pobjednika. Surać je uputio okomitu loptu prema Perici koji se našao oči u oči s Matkovićem i u maniri iskousnog strijelca matirao je gostujućeg vratara – 3:1. Da ne bi ostalo na tome pobrinuo se Begonja u 90. minuti. Bilaver je odlično prošao po desnoj strani i ubacio za Begonju koji dodirom loptu šalje ispod i iza nemoćnog Matkovića – 4:1.


 MILIN: PONOSAN SAM


Na konferenciji za novinare prava svečarska atmosfera. Naravno, razloga za veselje bilo je dosta. Najprije, u subotu je bio dan Grada Zadra,  Sv. Krševan koji je svojim obraćanjem javnosti obogatio general Ante Gotovina. Naravno, primarno je atmofera na Presici bila svečarska zbog uvjerljive pobjede Zadra nad Cibalijom.
Trener Zadra Ferdo Milin nije krio svoje zadovoljstvo visokom pobjedom nad Cibalijom.
– Čestitao bih svojim igračima i još jednom ću naglasiti da mi je čast što ih vodim u ovoj teškoj situaciji za klub.  Ono najvažnije u ovoj utakmici je da siu pokazali srce. Ako na kraju pogledamo rezultat čini se da je ova pobjeda bila lagana za nas, ali to nije bilo tako. Zaboravimo ova dva zgoditka na kraju jer ipak su gosti bili s desetoricom igrača na travnjaku. Moram naglasiti da nisam u potpunosti zadovoljan nekim segmentima naše igre i da ćemo tto u narednim danima popraviti. Cibalia nas je pritiskala drugo poluvrijeme i gol je visio u zraku.




 ZADAR – CIBALIA 4:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Dario Vrabec (Zagreb). Strijelci: 1:0 Mršić (17′), 2:0 Perica (50′), 2:1 Heister (67′-ag), 3:1 Perica (87′), 4:0 Begonja (90′). Žuti kartoni: Prahić, Banović (Zadar), Tokić, Filipović (Cibalia). Crveni kartoni: Filipović (drugi žuti)
ZADAR: Ježina 6,5, Prahić 6,5, Jerbić 6,5, Sarić 6,5, Bilaver 7, Banović 6,5(od 64. Surać 6,5), Begonja 7, Heister 6,5, Mršić 7, Ivančić 6,5(od 76. Muić -), Perica 7,5(od 90. Gržan -) Trener: Ferdo Milin.
CIBALIA: Matković 5, Muženjak 5,5(od 50. Vitaić 5,5), Koledić 5 (od 57. Čulić 5), Pavličić 5,5 (od 50. Mišić 5,5), Bartolović 5,5, Župarić 5, Mitrović 5, Tokić 5, Filipović 5, Rugašević 5,5, Mazalović 5. Trener: Željko Kopić.