Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Antičević Marinović se moli, a Kolega križa

Autor: Siniša Klarica

23.12.2008. 23:00
Antičević Marinović se moli, a Kolega križa

Foto: Adam VIDAS



Da sjednica Gradskog vijeća Zadra ne protekne u suhoparnom tonu, pobrinula se ponajprije vijećnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović. Nju je za politikantstvo prvo prozvao vijećnik HDZ-a Denis Karlović, kad je ustvrdila da je gradska uprava ipak podlegla pritisku odustajanjem od rušenja Jazina. Tražeći, a ne dobivši zaštitu od predsjednika Zvonimira Vrančića zbog navodnog vijećnikova vrijeđanja, zadarska saborska zastupnica je rekla Vrančiću da su Jazine najvažniji pa i kulturološki objekt izgrađen poslije 1947. u Zadru.
“Vi se ne sjećate tih vremena kad sam kao djevojčica u Jazinama nosila svijeću”, rekla je Ingrid Antičević Marinović, aludirajući najvjerojatnije da Vrančić nije “fetivi” Zadranin, niti je u mladosti pohađao utakmice kao one protiv Crvene zvezde, kad su se upravo na Badnjak u Jazinama palile svijeće. Na to joj je iz klupe dobacio gradonačelnik Kolega: “Pa zar ste vi toliko stari kad se sjećate svijeća u Jazinama?”
Nešto prije vijećnica SDP-a ustvrdila je da u Gradskoj vijećnici vlada religiozno stanje. Naime, ona se moli kad govori zadarski gradonačelnik, a on križa kad čuje njena pitanja. No jučer se nisu “podbadali” samo pozicija i oporba. Naime, pročelnik Pešut rekao je da će jedna vijest posebno obradovati vijećnika Danijela Telesmanića. Udruga Sv. Krševan iz New Yorka planira na Olibu izgraditi starački dom. Samo jedan donator prikupio je 600.000 kn za ustanovu, rekao je u šali Pešut “… u kojoj ću ja biti ravnatelj, a Telesmanić (čiji je nadimak Did) korisnik!”. Did ga je iz vijećničke klupe uz salve smijeha izazvao na bilo kakav sportski dvoboj, u kojem Pešut misli da je bolji od njega.
Manje smiješna situacija bila je ona s uvjetima rada u Gradskoj vijećnici. Uz svu priču o milijunima investicija, gradu u kojem se najviše gradi u Hrvatskoj, gradskoj upravi je i nadalje nerješiv problem grijanje u Velikoj vijećnici. Više tužno nego smiješno bilo je jučer gledati neke gradske vijećnike kojima su usred sjednice novinari pomagali premjestiti tzv. “peć na spirale”, kako bi se barem malo zagrijali. Drugi vijećnicu su, paradoksalno, ali istinito, potražili malo topline na suncem okupanom gradskom trgu. Tek kad su novinari “zaprijetili” službenim protestom, predsjednik GV Vrančić je nakon pauze zasjedanja najavio za sljedeću sjednicu GV-a uvrštavanje točke dnevnog reda pod radnim nazivom: Prijedlog rješenja grijanja Gradske vijećnice. Kad ne pomažu višegodišnji apeli vijećnika.