Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobra selekcija

23.12.2010. 23:00
Dobra selekcija


Dobro su Zadrani, predvođeni čelnim operaterom kluba Denisom Karlovićem, složili momčad na početku sezone. Uspjeli su zadržati svoje najjače ime, Tomislava Kolareka, a doveli su još jednog reprezentativca Tomislava Zubčića te iskusnog i kvalitetnog igrača Jakova Krivića
Ono što, doduše, upada u oko, je to što u prvom sastavu nema niti jednog zadarskog igrača


Stolnotenisači Donata imali su točno onakvu polusezonu kakvu se od njih i očekivalo. Nakon prvog dijela prvenstva nalaze se na drugom mjestu, odmah iza Dr. Časla, i ove sezone velikog favorita za osvajanje titule. U devet kola Zadrani su ostvarili učinak od osam pobjeda i jednim porazom, a taj poraz je očekivano stigao baš na gostovanju kod Dr. Časla. Sve ostale utakmice Zadrani su uspjeli riješiti u svoju korist, a među njima bile su i one malo veće pobjede protiv Zagreba i dubrovačkog Libertas Marinkolora. S obzirom na to da ipak nisu kiksali, može se reći da je ova polusezona ipak bila izrazito uspješna.
Dobro su Zadrani, predvođeni čelnim operaterom kluba Denisom Karlovićem, složili momčad na početku sezone. Uspjeli su zadržati svoje najjače ime, Tomislava Kolareka, a doveli su još jednog reprezentativca Tomislava Zubčića te iskusnog i kvalitetnog igrača Jakova Krivića. I taj sastav dobro funkcionira. U svim razinama. Onoj igračkoj, ali i u međuljudskim odnosima, tako da nije čudo da su i rezultati tako dobri. Ono što, doduše, upada u oko, je to što u prvom sastavu nema niti jednog zadarskog igrača. No to je problem s kojim se u Donatu već duže vrijeme moraju nositi i očito je da će morati promijeniti neke smjerove u radu s mlađim uzrastima. Sad već veteran Davor Karlović manje-više oprostio se od aktivnog stolnog tenisa, iako je formalno rezerva, a nekoliko juniora i kadeta se nađu ponekad na klupi, ali oni su još miljama daleko od razine koju zahtijeva Prva liga.
Može li se i do titule?
Veliko je pitanje koliko Zadrani što točno Zadrani mogu učiniti u nastavku sezone. S ovakvom postavom Zadrani teško da mogu postati prvaci. A to je ipak želja koju žele ostvariti pa sad već skoro 20 godina. I do sada im nije uspjelo, a postava Dr. Časla s dva Kineza je ipak prejaka. Imaju Zadrani svojevrsnog jokera u obliku Yo Tong Kana, Kineza kojeg su registrirali i koji je vrhunski igrač. No sada se postavljaju dva pitanja. Hoće li on uopće smjeti igrati u doigravanju, pošto je po pravilniku bilo potrebno da odigra jedno kolo u prvom i jedno u drugom dijelu sezone. Stavili su ga donatovci, doduše, u zapisnik, ali hoće li im to proći, valja vidjeti. S druge strane, već dva puta su Zadrani kupovali jake igrače koji nisu tad imali angažman, nego su se spremali za pojedinačna svjetska prvenstva, a u konačnici ih nisu angažirali. Bilo radi financija, bilo radi rasporeda natjecanja. Tako da je i ovaj put upitno koliko Donat uopće ima financijskih sredstava da dovede Kana. Pogotovo zato što je i stolnotenisačima srezan proračun, kao i većini zadarskih klubova.
Zanimljiv drugi dio
Bez kineskog pojačanja Donat je jednostavno mnogo slabiji od Dr. Časla. Iako šanse postoje. Treći igrač Dr. Časla Ronald Redžep i treći igrač Donata Jakov Krivić su u ovom trenutku po kvaliteti slični igrači, a Zubčić i Kolarek su na neki način tempirane bombe i sposobni su iznenaditi svakoga. U svakom slučaju, bit će ovo još jedna zanimljiva sezona. U to nema dvojbe. Igračima Denisa Karlovića trenutačno je najvažnije zadržati drugu poziciju koja im u doigravanju jamči izbjagavanje u polufinalu Dr. Časla, ali i domaći teren u polufinalu. A ako se dođe do finala, a to bi Zadrani objektivno i trebali učiniti, tu može biti svega.


Denis Karlović: Imamo fantastičnu momčad




Mi smo u ovoj sezoni zaista napravili veliki rezultat – rekao je čelni operator kluba Denis Karlović, koji je zajedno sa svojim kolegama uspio prije početka sezone sklopiti momčad od trojice odličnih igrača.
– Imamo fantastičnu momčad i nju valja što duže zadržati na okupu. To su mladi i jaki igrači i željni su rada i napretka. Smatram da ćemo, ako ih zadržimo na okupu, moći i u idućih nekoliko sezona raditi velike stvari.
No i vama je proračun poprilično smanjen.
– Da. I to je veliki problem. Dobili smo 40% manji proračun od Grada.
Znači li to da ste definitivno odustali od dovođenja Yo Tong Kana, kojeg ste registrirali na početku sezone.
– Najvjerojatnije da. Teško da ćemo ga uspjeti dovesti s ovako manjim proračunom. U tom slučaju bi trebali ulaziti i u minus, a to nikako ne želimo.
Bez njega bit će teško boriti se protiv Dr. Časla za titulu.
– Bit će teško, ali to nije nemoguće. Vjerujem o ovu momčad. Svašta se tu može dogoditi.


Rezultati Donata  prvom dijelu sezone


1. kolo: Donat – Dugo Selo 4:1; kolo: Željezničar – Donat 1:4; 3. kolo: Donat – Industrogradnja 4:0; 4. kolo: Pula – Donat 0:4;  5. kolo: Donat – Velika Gorica 4:0; 6. kolo: Dr. Časl – Donat 4:1; 7. kolo: Donat – Vodovod 4:0; 8. kolo: Donat – Libertas Marinkolor 4:1; 9. kolo: Zagreb – Donat 1:4.


Zagrebački Kinezi vode, Kolarek u vrhu


Očekivano u utrci za najboljeg igrača Prve lige vodi igrač Dr. Časla Tan Ruiwu, koji je u 13 utakmica ostvario isto toliko pobjeda. Na drugom mjestu sa skorom 13:1 je igrač Donata Tomislav Kolarek, no objektivno to drugo mjesto pripada bivšem igraču Donata i sadašnjem igraču Dr. Časla Jia Zengu. On je odigrao nešto manje utakmica, njih devet i pobijedio u svakoj. Ostala dva zadarska stolnotenisača nisu među deset najboljih trenutačno. Tomislav Zubčić i Jakov Krivić s omjerom 6:3 dijele 12. mjesto.