Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jusup: Nismo zaslužili pobjedu

23.12.2010. 23:00
Jusup: Nismo zaslužili pobjedu


Toliko smo promašivali zicere, slobodna bacanja da se vrlo brzo uvukla nervoza. Jednostavno smo izgubili glavu – kaže Jusup


Uspjeli smo se nametnuti u Zadru, a to nikada nije lako – rekao je na konferenciji za novinare nakon utakmice Ivan Velić, trener Širokog, koji je apsolutno bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali dvoboj sa Zadrom.
– Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo došli do pobjede. Smatram da smo i ranije mogli riješiti dvoboj. No, neke lopte smo nepotrebno izgubili i promašili smo neke otvorene šuteve, pogotovo Špralja i Štenberger. Ali i ovako sam zadovoljan jer ne treba zaboraviti s kako mladom momčadi igramo. To su igrači od 19-20 godina koji igraju po 20-25 minuta i dokazuju kako se bori za svoj tim – zaključio je Velić. Danijel Jusup i njegova momčad nakon svega imaju za čime žaliti.
– Strašno mi je žao radi ovog poraza i radi propuštene prilike da na blagdane odemo u miru – istaknuo Jusup priznajući da njegova momčad nije niti zaslužila slaviti u dvoboju sa Širokim.
– Čitavu utakmicu smo igrali loše i nismo niti zaslužili dobiti ovu utakmicu. Toliko smo promašivali zicere, slobodna bacanja da se vrlo brzo uvukla nervoza. Jednostavno smo izgubili glavu. Imali smo nekakvu priliku kada smo došli na tri koša zaostatka, ali niti tada nismo dobro reagirali.
Iskomentirao je Jusup i loš postotak ubačaja i mnoge nerezonske šuteve koji su Zadrani “uzimali”, pogotovo Brown koji je gađao za tri poena 1/8.
– Svi su zakazali. Izgubili smo taj rezon igre. Čak i ti šutevi od Browna su bili manje-više otvoreni, a on ipak zna to zabiti. Jedino je Vladović odigrao dobru utakmicu, svi ostali daleko ispod prosjeka – podvukao je Jusup.
 


Morović: Nisam imao poseban motiv




– Bila je ovo jako važna utakmica za nas, samim time što do sada nismo imali gostujuću pobjedu. Druga stvar zašto nam je ova pobjeda važna je što bismo na koncu mogli sa Zadrom biti u nekom krugu za izbjegavanje posljednjeg mjesta. Nadam se da ćemo mi to izbjeći, ali drago mi je da smo uspjeli pobijediti u Zadru sa solidnom razlikom – rekao je Vedran Morović, lanjski igrač Zadra, koji je protiv matičnog kluba odigrao veliku utakmicu. Što je presudilo?
– Mislim da je Zadar ušao malo nervozno u utakmicu. Dosta su griješili. Imali su neke lagane, otvorene situacije, koje su promašivali. Mi smo dobro funkcionirali u napadu i uspjeli smo steći pristojnu prednost od 16 poena na poluvremenu. Kasnije su nas malo stisli, napravili smo neke pogreške, ali smo uspjeli zadržati tu razliku. Onda smo se s nekoliko šuteva i solidnom obranom ponovno odvojili i tako priveli utakmicu kraju.
Dodatni motiv?
– Ne, ne bih rekao da sam ga imao. Pokušavam jednako pristupiti svakoj utakmici pa tako i ovoj. Ništa posebno.
Pljesak s tribina?
– Iznenadilo me to što mi je dosta ljudi pljeskalo na kraju. To je jako lijep osjećaj i zahvalio bi se svima koji su mi zapljeskali.