Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zona Vukovac privlačna ulagačima

23.12.2010. 23:00
Zona Vukovac privlačna ulagačima


Do sada smo dosta odmaknuli prikupivši ni manje ni više nego 34 razna dokumenta za projekt zone Vukovac. Do sada smo zaprimili preko 50 pisama namjere potencijalnih ulagača ne samo s područja naše općine, već i šire. Ako usvojimo ovaj dokument, vjerujemo da će naša zanatsko-gospodarska zona Vukovac tijekom iduće godine ugledati svjetlo dana, kazao je načelnik Miočić


Na poziv predsjednika Predraga Duševića (HDZ) vijećnici ražanačkog Općinskog vijeća okupili su se na izvanrednoj sjednici. Povod okupljanju bio je usvajanje Detaljnog plana uređenja buduće zanatsko-gospodarske zone Vukovac smještene na ulazu u Ražanac sa zapadne strane obuhvata oko 17 hektara. Pored vijećnika i općinskog načelnika Dragutina Miočića (HDZ) u radu sjednice sudjelovali su i tvorci ovog za Općinu Ražanac strateškog dokumenta, djelatnici zadarske tvrtke za arhitekturu i prostorno planiranje Block projekt d.o.o. dipl. ing. arh. i prostorni planeri Željko Predovan i Stipe Brčić.
Kako je u uvodu pojasnio načelnik Miočić iz Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva RH na adresu Općine Ražanac stiglo je žurno upozorenje da se zbog daljnje procedure vijeće mora očitovati o navedenom DPU-u te ga kao takvog usvojiti.
– Kao što je poznato, mi smo od Ministarstva gospodarstva 2008. godine dobili 100.000 kuna za početak realizacije ovog projekta. U tom smo pogledu do sada dosta odmaknuli prikupivši ni manje ni više nego 34 razna dokumenta. Do sada smo zaprimili preko 50 pisama namjere potencijalnih ulagača ne samo s područja naše općine, već i šire. Ako večeras usvojimo ovaj dokument, vjerujemo da će naša zanatsko-gospodarska zona Vukovac tijekom iduće godine ugledati svjetlo dana. S obzirom na to da je riječ o zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, a koje se trenutačno nalazi u posjedu Hrvatskih šuma – Šumarije Zadar, mi smo se već od ranije obratili sa zamolbom državnom Uredu za raspolaganje državnom imovinom da nam se to zemljište dodijeli. Iskazano nam je veliko razumijevanje i svaki dan čekamo da se to dogodi, rekao je načelnik Miočić.
Odslušavši pažljivo načelnikovo pojašnjenje te još neka dodatna obrazloženje nazočnih prostornih planera, vijećnici su svi do jednoga podignuli ruku čime je DPU zone Vukovac dobio zeleno svjetlo.
Budući da je ovo bilo zadnje službeno okupljanje vijećnika u godini na izmaku, načelnik Miočić i njegovi suradnici vijećnicima su ponudili na usvajanje još jedan dokument. Riječ je ponudi za poslove ažuriranja i nadopune idejne dokumentacije vezano uz uređenje dijela obalnog pojasa Općine Ražanac koje se odnosi na projekt izgradnje luke Ražanac, koji je također trenutačno aktualan i koji će, kada bude gotov, preobraziti sadašnje stanje ražanačkog porta te mu donijeti uz ostalo 200 suvremeno opremljenih vezova. Ponuda u iznosu od 70.000 kuna pristigla je iz splitske projektantske tvrtke Obala d.o.o. – Gat sv. Duje 1 koja je javnim natječajem dobila posao izrade navedene dokumentacije.