Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djedu Mrazu za darove zahvalili igrokazom

23.12.2011. 23:00
Djedu Mrazu za darove zahvalili igrokazom


Nakon što je prvotno posjetio ninska prigradska mjesta Zaton, Poljica Brig, Žeravu, Ninske Stanove i Grbe te se tamo družio s najmlađima i udijelio im prigodne darove, jučer je u starohrvatski kraljevski grad Nin specijalnim mrazovozilom stigao uvijek rado viđeni gost, Djed Mraz.
Prije nego se uputio u zgradu dječjeg vrtića, gdje ga je uz pratnju odgojiteljica i roditelja željno iščekivalo 50-ak djece, polaznika vrtića, Djed Mraz svojim se specijalnim vozilom nakratko zaustavio ispred spomenika ninskog i hrvatskog kneza Branimira.
Kada je kroz ulazna vrata zgrade vrtića zakoračio s velikom i bogatom naprtnjačom na leđima, dječjoj radosti nije bilo kraja. Zahvalio je na dobrodošlici te oko sebe okupio mališane i počeo im iz svoje bogate i teške naprtnjače dijeliti paketiće pune raznih slatkiša. Kada je podijelio sve što je imao, dragi bradati i sijedi dječji ljubimac pozvao je mališane da zajedno zapjevaju, što su oni s užitkom i prihvatili. Ispričao im je nekoliko priča, a oni su njemu priredili zanimljiv božićni igrokaz “Isusovo rođenje”.
U jučerašnjim jutarnjim satima mališane dječjeg vrtića i njihove tete Jadranku Dević i Anu Dučić te ravnateljicu Irenu Ćuk posjetio je i dekan ninskog dekanata don Božo Barešić. Govorio im je o značenju blagdana Božića te im na kraju udijelio  blagoslov.