Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Blythe face crne djevojke

Autor: Siniša Klarica

23.12.2012. 23:00
Blythe face crne djevojke


Predbožićno doba u Đini ponovno je otvorila izložba zadarske slikarice Silvijane Dražović. Silvijana i Caffe galerija Đina vole se već 30-tak godina, a u posljednjih nekoliko ovo je treća izložba jedne od ponajboljih zadarskih slikarica.
– Ideja za ovu malu postavu mojih radova, nastala je idejom o “novom crnom”. To je pomalo trendy, a trendy su i ove fačice. Što drugo postaviti kao izložbu za ovaj kataklizmički predblagdan 21. 12. 2012. u 21.00 sat. Marc Raiden je izuzetan slikar kome su lajtmotivi baš ovakove djevojčice. Njihova lica spadaju u Blythe face crne djevojke žene i nakon sve sile ljepuškastih anđela ja sam poželjela naslikati anđele koji nas čuvaju od moljaca, mufe, ruža i orhideja, lizalica i kalorija. To je svakako parodija, ali mojim fanovima dopadljiva i utoliko sam zadovoljna. Moje slikanje je igra i molim se ovim novim anđelima da to i ostane, rekla nam je autorica izložbe.
Silvijana Dražović požalila je što nema vlastitu galeriju za koju je u šali rekla da će otvoriti kad ostari. Do tad će zadarsku publiku razveseljavati njena, nažalost još uvijek anonimna zaigranost na platnu koja krasi zidove mnogih domova o čemu je svjedočio i poznati zagrebački fotograf podrijetlom iz Zadra Radomir Sarađen.