Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najpoznatija zadarska šetnica zamirisala na bakalar

Autor: Siniša Klarica

23.12.2012. 23:00
Najpoznatija zadarska šetnica zamirisala na bakalar

Foto: Zvonko KUCELIN



Udruga Svjetlo koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom ove je godine dobila donaciju Grada Zadra izmjerenu u 50-60 kg bakalara koji se prodavao svim prolaznicima najpoznatije zadarske šetnice


I ove godine u predbožićno vrijeme zadarska Kalelarga zamirisala je na bakalar. Udruga Svjetlo koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom ove je godine dobila donaciju Grada Zadra izmjerenu u 50-60 kg bakalara koji se prodavao svim prolaznicima najpoznatije zadarske šetnice.
– Za razliku od prošle godine, Grad Zadar je odlučio da se bakalar ne dijeli besplatno, već ga prodajemo, a sav prihod ide u našu udrugu Svjetlo. Dakle, mi samo prodajemo tanjure i vilice, a naši zadarski ugostitelji su se potrudili skuhati bakalar u kojem će, nadamo se, uživati naši građani, rekla nam je Lepa Filipi, poslovna tajnica udruge Svjetlo.
Filipi je dodala kako udruga nema svojih prostorija, a i ove godine je Grad, koj skrbi o njoj, zakasnio sa svojim sredstvima pa je udruzi donirao bakalar. Inače, udruga svaki dan od 1994. skrbi i radi s odraslim osobama s mentalnom retardacijom izvan njihovih obitelji. Nažalost, Svjetlo još nema svojih prostorija, već koristi ustupljene Caritasove prostore.
Za dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi zadarskih klapa na čelu s neumornim Bepom Matešićem, a zadarski ugostitelji su na primjeren način pokazali svoja gastronomska umijeća u spremanju glavne predblagdanske delicije.