Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nema jake Hrvatske bez jakog Zadra

23.12.2016. 23:00
Nema jake Hrvatske bez jakog Zadra


Gradska organizacija HDZ-a sinoć je u dvorani Višnjik obilježila 27. obljetnicu osnutka kojoj su nazočili brojni članovi i gosti. Domaćin proslave, predsjednik GO-a HDZ-a Joso Nekić, pozdravio je izaslanika predsjednika HDZ-a, ministra graditeljstva Lovru Kuščevića, potpredsjednika stranke Josipa Bilavera, člana Predsjedništva i dožupana Božidara Longina, predsjednika Županijskog odbora Božidara Kalmetu, saborsku zastupnicu Grozdanu Perić, državnu tajnicu Mariju Pletikosu, te ostale brojne goste i uzvanike.
Gostima se prvi obratio Joso Nekić podsjetivši uzvanike na poznatu Račanovu rečenicu o HDZ-u kao “stranci opasnih namjera”:
– Pokazali smo da je pokojni Račan bio u pravu, jer smo zaista bili stranka opasnih namjera, a ta opasna namjera bili su demokracija i nezavisnost, ono što danas čuvamo za vječnost. U društvu smo europskog svijeta, a taj proces pune demokracije i slobodnog tržišta još uvijek nije dovršen. Najveći nam je izazov promjena obrasca zatvorenih institucija i oslobađanje kreativnosti svih građana. Zato nam je važno poduprijeti sve dobre ljude, napose u Zadru koji je od velike geostrateške važnosti. Zadar u budućoj regionalizaciji mora imati strateško mjesto jer nema jake Hrvatske bez jakog Zadra – kazao je Nekić, podsjećajući na velike uspjehe HDZ-a na svim izborima.
– Naši su nam Zadrani uvijek iskazivali veliko povjerenje. Imamo većinu u Gradskom vijeću, a u gradu Zadru slatko smo pobijedili i na predsjedničkim izborima, kada je naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović dobila 17.950 glasova. Gradski odbor danas broji 3.500 članova koji su zdušno radili na izborima i zaslužuju sve pohvale. Predstoje nam lokalni izbori na kojima moramo pobijediti i tu nema alternative. Potrebno nam je povjerenje građana kako bismo mogli realizirati sve svoje projekte – poručio je Nekić, napominjući kako građani trebaju grad senzibiliziran za potrebe svojih građana i koji će i dalje biti najpoželjnija turistička destinacija.
– Želimo da Zadar bude grad po mjeri čovjeka, grad koji neće biti otuđen od svojih građana, a uvjeren sam da to nitko ne može osim HDZ- a – zaključio je Nekić.