Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Psihijatrija bila zatvorena za posjete zbog dizenterije?

23.12.2016. 23:00
Psihijatrija bila zatvorena za posjete zbog dizenterije?


Nakon što članovi obitelji nisu mogli u posjet pacijentima na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice, od jučer je Odjel za posjete ponovno otvoren. Naime, prema informacijama iz bolnice, postojala je sumnja da se među pacijentima proširila epidemija dizenterije, zarazne akutne bolesti crijeva praćene teškim proljevom i krvlju u stolici, no nije dokazano postojanje uzročnika infekcije i posjeti su opet dopušteni.
I iz Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo potvrđuju kako im ništa nije prijavljeno te da trenutačno nema nikakve epidemije zarazne bolesti u cijeloj Zadarskoj županiji.
– U skladu s Pravilnikom o kućnom redu, zbog sumnje na akutni gastroenteritis (dizenterija), u razdoblju od dva dana bili su ograničeni posjeti na Odjelu za psihijatriju, isključivo radi poduzimanja propisanih mjera utvrđivanja postojanja infekcije, te ukoliko je to potrebno, sprečavanja širenja iste. Napominjemo kako poduzetim nije dokazano postojanje uzročnika infekcije, te su posjeti na Odjelu psihijatrije od današnjeg dana dopušteni, stoji u odgovoru koji potpisuje zamjenik ravnatelja, dr. med. Edi Karuc.