Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sućut premijerke Kosor HBK-u

Autor: Agencija IKA

24.01.2010. 23:00
Sućut premijerke Kosor HBK-u


Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor izrazila je sućut predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupu Marinu Srakiću u povodu smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe, priopćeno je 25. siječnja iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.
“Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe. Odlaskom nadbiskupa Prenđe Katolička Crkva ostala je bez jednog od svojih glasnika vjere, mira, tolerancije i ljubavi prema bližnjem, koji je svoju Božju službu predano obavljao kroz više desetljeća. Nadbiskup Prenđa bio je čovjek koji nas je zadužio svojom ljubavlju, čovječnošću i blizinom prema svakoj osobi.
Očinskom zauzetošću i brigom neumorno je naviještao Evanđelje i njegove istine, te je kao svećenik i nadbiskup zadarski stajao i ostao uz svoje vjernike, uz svoj narod vodeći ga kroz najdramatičnije trenutke njegove bliske prošlosti. U njemu su vjernici kao i svi ljudi dobre volje imali siguran znak svih najuzvišenijih nacionalnih, moralnih i duhovnih vrijednosti. U ime Vlade Republike Hrvatske, kao i moje osobno ime, izražavam iskrenu sućut i suosjećanje svim crkvenim dostojanstvenicima i svim hrvatskim, posebno zadarskim katoličkim vjernicima”, piše u izrazima sućuti premijerke Kosor.