Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za početak solidno

Autor: Andrija Prović

24.01.2010. 23:00
Za početak solidno

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prvu utakmicu u novoj godini rukometaši Zadar Slada odradili su u subotu na gostovanju u Splitu. S istoimenim premijerligašem, Palekini izabranici odigrali su bez pobjednika (29:29), a prijateljski susret poslužio im je za provjeru trenutačne forme, uigravanje 6-0 obrane, odnosno za provjeru novih pojačanja pristiglih u zimskom prijelaznom roku. Iako im, kako kaže pomoćni trener Zadrana Frane Kardum, konačan rezultat nije bio primarni cilj, gostujući igrači odigrali su vrlo dobru utakmicu, vodili veći dio susreta, dok su pobjedu ispustili tek u posljednjim minutama.
Uz uvježbavanje 6-0 i 3-2-1 obrambene formacije, Paleka je s ciljem isprobavanja novih ofenzivnih varijanti često rotirao u napadu. Na lijevom krilu tako se našao Ivan Buovac koji je odigrao dobro na obje strane terena (Ivan Ninčević nije putovao u Split). Ivan Mijolović je, kao alternativa Brkljači, uz obrambene zadaće imao i kraću rolu na desnom vanjskom. Igrač koji je, barem u ovoj utakmici, opravdao epitet pojačanja bio je Marko Vidović – novopridošla akvizicija Zadrana i čovjek s iskustvom igranja u Premijer ligi. Riječanin je zabio devet golova te dobrim nastupom kroz svih 60 minuta pokazao da će u nastavku Dukat prve lige biti jedna od Palekinih glavnih uzdanica. Rukometaše iz Mocira veseli i solidna predstava Ivana Vučkovića, iako u obrani nije imao zapaženiji učinak, kružni napadač je sa šest golova u Galićevoj mreži bio drugi strijelac u redovima Zadar Slada.
– Na Splitovu brzu igru s centra nismo najbolje reagirali te primili nekoliko lakih golova. Na postavljenu zonu to je izgledalo kudikamo bolje, no još ima dosta prostora za napredak i poboljšanje igre, kako u obrani, tako i u napadu. S obzirom da je ovo bila naša prva pripremna utakmica, nisam nezadovoljan – mišljenja je Roko Paleka, trener Zadar Slada.
 


EMC SPLIT29 (15) – ZADAR SLAD29 (16)


SPLIT – SC Gripe. Gledatelja: 50. Suci: Buzov(Split), Božan(Solin).
EMC SPLIT: Galić (10), Javorčić 1, Ivić 4, Mandanić 1, H. Žeravica 2, Varvodić 10 (3), Buličić, Jerković 3 (2), Domljan 3, Mihaljević 1, Popović 1, A. Žeravica 3. Trener: Željko Babić.
ZADAR SLAD: Balent (12), Cota (5), Svorcina, Jerak 2, Brkljača 1, Peša, Torbarina, Miletić, Markić, Bašić 2, Buovac 4 (1), Vidović 9 (1), Vučković 6, Mijolović 3, Humbolt 2. Trener: Roko Paleka.
Sedmerci: EMC Split 5 (6); Zadar Slad 2 (3).
Isključenja: EMC Split 2 minute, Zadar Slad 4 minute.