Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Forma i psihologija

24.01.2011. 23:00
Forma i  psihologija


Novska je već završena priča. Ništa novo nećemo spomenuti ako kažemo da je Zadar ponovo došao do pobjede i da nakon 13. kola i dalje nema niti jedan poraz u domaćem prvenstva. Ipak valja se zadržati na dvoboju protiv Novske, inače momčadi iz vrha tablice, pošto su zadarski kuglači u tom dvoboju srušili rekord kuglane u Mocirama i prikazali jednu od najboljih utakmica sezone. Gotovo su impresivni rezultati koje su Zadrani ostvarili u tom dvoboju. Redom su rušili Menev 634, Ukalović 643, Baljak 687, Bogdanović 656, Benedik 656 i Marinović 604 (on je taj dvoboj izgubio), a posebno valja istaknuti ponovo impresivan rezultat Marija Baljaka koji je srušio 687 drva.
– Odigrali smo izvrsnu utakmicu. Apsolutno svi, a Baljak jer srušio svoj osobni rekord – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić.
Ovo je možda i najbolje vrijeme da su Zadrani postigli ovakav rezultat jer su se napunili samopouzdanjem pred dvoboj gdje će im baš to samopouzdanje najviše trebati. Jer Victoria Bamberg, sastav koji je ih je u pretekle dvije sezone izbacivao iz Eurolige, u subotu ponovo stiže u Zadar. Na rasporedu je prva utakmica četvrtfinala Europske lige.
– Igramo odlično i to tijekom cijele sezone. Imamo jaku momčad, rezultati ne izostaju. I baš zato će najvažnija biti psihološka priprema za ovaj dvoboj. Nije lako igrati protiv protivnika koji te redovito pobjeđuje. Igrači moraju shvatiti da imaju snage proći ovu prepreku – kaže Lulić
A Zadranima će u subotu itekako biti potrebna i pomoć publike. I za očekivati je da će pune Mocire plus ponavljanje ovako dobrih igara biti dovoljno da u prvoj utakmici stvore dobar rezultat te da nakon uzvrata proslave plasman na Final Four najjačeg europskog natjecanja.