Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nije došao, pa će ga na sljedeću raspravu dovesti policajci

24.01.2011. 23:00
Nije došao, pa će ga na sljedeću  raspravu dovesti policajci


Guliću se opet sudi na traženje Vrhovnog suda. Prvi je put bio oslobođen od optužbe zbog nedostatka dokaza, ali je zbog posjeda u cilju preprodaje droge, što je bilo obuhvaćeno istom optužnicom, bio osuđen na kaznu zatvora od godine i pol


Saslušanjem svjedoka jučer je na Županijskom  sudu u Zadru nastavljeno  suđenje protiv Siniše Gulića  zvanog Purge (39), koji je optužen za pljačku poslovnice  Splitske banke. No, kako se on  nije pojavio na raspravi, svjedoci su saslušani izvanraspravno, a predsjednica Sudskog vijeća je najavila kako će na sljedeću raspravu zbog neopravdanog izostanka, Gulića “dopratiti” policajci.
No, Gulić se potom pojavio u  zgradi suda, ali s više od sata  zakašnjenja, pa ga Sudsko vijeće nije pustilo u raspravnu  dvoranu.
Njemu se sada opet sudi na  traženje Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon više od  osam godina, a Gulić je nakon  prvog suđenja u prosincu 2003.  godine bio oslobođen od optužbi da je opljačkao poslovnicu zbog nedostatka dokaza.
Prema optužnici njemu se  stavlja na teret da je 26. ožujka  2003. godine oko 19.15 sati na  Putu Petrića u Zadru – “s ciljem  da se domogne veće količine  novca, maskiran u vojnu jaknu  maslinasto zelene boje s kapuljačom i maramom preko lica te rukavicama, držeći poluautomatsku pušku marke  “crvena zastava” – ušao u poslovnicu Splitske banke, zaprijetio zaposlenicama i zapovjedio im da u roku od “pet  sekundi napune plastičnu  vrećicu s novcem napominjući  da mu slože strani novac”, a  ukrao je sveukupno oko 230  tisuća kuna.
Istom optužnicom zadarskog tužiteljstva, njemu se stavljala na teret i droga. Naime,  on je prema optužnici 6. svibnja  2003. godine u Ulici Milke Trnine u Zadru u kuću u kojoj je  živio sakrio plastičnu kutiju sa  sedam plastičnih vrećica u kojima se nalazilo oko 0,88 grama  heroina i nešto “trave”, a  tužiteljstvo je smatralo kako je  to – “ostatak od ranije veće  nabavljene količine koju je u  međuvremenu prodao ovisnicima u Zadru”. Zbog tog kaznenog djela – posjeda u cilju  prodaje droge, Gulić je nepravomoćno bio osuđen na kaznu  zatvora u trajanju od godine i  pol.
Suđenje se nastavlja u ožujku.