Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadru napokon suđenje po svim standardima b-boy kulture

24.01.2011. 23:00
U Zadru napokon suđenje po svim standardima b-boy kulture


Županijsko natjecanje pojedinaca u breakdanceu održano u nedjelju navečer u Arsenalu privuklo je velik broj “break dance” poklonika koji su u potpunosti okupirali podij. U Arsenalu su svoje plesno umijeće pokazivali zadarski plesači u tri kategorije; dečki do jedanaest godina, dečki od jedanaest godina te cure.
Prvo mjesto u kategoriji do 11 godina odnio je šestogodišnji Valentino Mijolović. Drugo mjesto osvojio je osmogodišnji Donat Peraić, a treće 11-godišnji Ivan Uskok.
U kategoriji od jedanaest godina prvo mjesto osvojio je Ante Torić. Drugo mjesto pripalo je Luki Andriću, a treće Karlu Dukiću. Najbolja među curama je bila Ane Bašić. Drugo najbolje mjesto pripalo je Anđeli Bugariji, a treće Hani Stanišić.
– Natjecanje je bilo posjećenije od očekivanog, počevši od brojke prijavljenih, pa do publike, a i Zadar je napokon vidio i suđenje po svim standardima b-boy kulture (break dance ali pravi, ne komercijalni naziv). Nažalost, ovaj dio je bitno navesti, jer neki su i ovaj put našli razloge za nelagodovanje i nekulturno, čak i prostim rječnikom obraćanje sucima na njihove ispravne odluke. No, razlog tome je jednostavno nedostatak znanja, što je i glavni razlog naših organizacija kako bi se došlo do tog znanja te skupilo ono potrebno za ići na jača natjecanja po drugim gradovima, kazao je nakon “odrađenog” natjecanja organizator Ante Dujić. On je dodao i to kako je ulaz bio slobodan, a posjetitelji su sami mogli donirati koliko su htjeli. Ipak, prikupljene donacije su bile jako male, no unatoč tome namjeravaju ići dalje s ovakvim vrstama događanja.
Sveukupno, prijavilo se četrdeset natjecatelja, osamnaest za dječju kategoriju, dvadeset za dečke od jedanaest godina pa na dalje te dvanaest cura. Natjecanje se odvijalo na način da su plesači u prvom predstavljanju izlazili po dvoje, pokazujući svoje umijeće, nakon čega je slijedila selekcija te ono što sto su svi željno čekali, “battleovi” između dvoje plesača. Stanke za odmor plesača kratile su različite plesne skupine.
 Umijeće plesača, uz Dujića, ocjenjivali su Don Kiki, Entoni, Mali Dinek i Dominko Svilan. Za odabir glazbe bio je zaslužan i DJ Chill, jedan je od najpopularnijih hip hop DJ-eva na našem području, ujedno i najbolji za plesna natjecanja, a i jedan od rijetkih koji “odradi” po koju gažu i s dobrim starim pločama.
Organizator događanja je plesna udruga “U pokretu”.