Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dva mitinga i pregršt vrijednih rezultata

24.01.2012. 23:00
Dva mitinga i pregršt vrijednih rezultata


Nakon tradicionalnih siječanjskih priprema u slovenskom Cerknu Plivački klubovi Zadar i Jadera okrenuli su se regionalnim natjecanjima i utrci za norme za Prvenstvo Hrvatske, koje će se sredinom ožujka održati u Splitu. Kategorije kadeta i starijih u subotu su se tako predstavile na petom kolu Otvorene splitske lige, a na mitingu u 50-metarskom bazenu kroz osam disciplina potražile najbolja vremena uoči predstojeće državne smotre.
Od 28 natjecatelja Zadra u seniorskoj se konkurenciji u gradu pod Marjanom najviše istaklo troje plivača: Laura Čizmin (prva u ukupnom poretku na 50 i 200 m prsno), Ana-Marija Petani (druga u ukupnom poretku na 50 m prsno) i Karlo Vukić (treći u ukupnom poretku na 50 m delfin). Jadera je na istom mitingu nastupila s trojcem koji već ima isplivane A norme, a glavni joj je cilj bio, ističu u klubu, nakon priprema osjetiti natjecanje u 50-metarskom bazenu – istom u kojem će se održati i državna smotra. Najboljim rezultatom među Jaderašima ponovno se mogao pohvaliti Leo Bavdek, sedmi na 200 m mješovito, Lucijan Krpina je na 200 m leptir bio 12., a Petra Rudić je od isplivanih disciplina najuvjerljivija bila na 200 m mješovito, ostvarivši 16. vrijeme.
Zadrani su proteklog vikenda, osim u Splitu, plivačke vještine demonstrirali i na bazenu Višnjik, gdje se u Jaderinoj organizaciji održalo prvo i drugo kolo Šibenik – Zadar lige za mlađe kategorije. Na ligi se kroz četiri kola u uzrastima početnika i mlađih kadeta plivaju sve discipline te se traže najbolji plivači/ice i najbolji klub u konkurenciji predstavnika Zadarske i Šibensko – kninske županije (Jadera, Zadar, More i Šibenik). A najbolji su i najmasovniji na otvaranju natjecanja bili su plivači Zadra, od kojih je publika pljeskom najčešće nagrađivala Božu Puhalovića, Marka Radovića, Andreu Raić i Niku Kotlar. Spomenuti se četverolist isticao u više navrata, no najviše Puhalović koji je u svih šest disciplina bio prvi. Klub domaćin 27 puta se penjao na postolje, svi su njegovi natjecatelji popravili osobna vremena, dok su u Jaderi posebno naglasili zapažene nastupe mlađeg kadeta Ante Nižića (sa 1522 boda plasirao se na treće mjesto), mlađe kadetkinje Nike Sipine (1258 bodova – drugo mjesto), odnosno početnica Tonke Krstić (1171 bod – drugo mjesto) i Ellene Šušteršić (1113 bodova – treće mjesto).
Nakon prva dva kola Zadar drži ekipno vodstvo sa 25 215 bodova (ukupan plasman plivača i plivačica se ostvaruje zbirom bodova (HPS tablica) iz svih disciplina programa, a ukupan plasman ekipa se ostvaruje zbirom bodova prvih šesnaest plivača i plivačica iz svih kategorija i disciplina programa), na drugom mjestu je Jadera sa 21 200 bodova, zatim šibenski More i Šibenik sa 14 014, odnosno 7689 bodova.
 


TERAPIJA I ŠKOLA PLIVANJA ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU


Plivački klub Zadar organizira satove plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju te poziva sve zainteresirane roditelje na upis na terapiju i u školu plivanja. Ovisno o stupnju plivačkog znanja te o stupnju sposobnosti svakog djeteta formiraju se grupe polaznika sličnih sposobnosti, a treninzi se pod vodstvom Silve Žabo, apsolventice studija fizioterapije, odvijaju na bazenu Višnjik u popodnevnim satima. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na kontakt telefone: 099/257-9797, 098/137-4604 i 099/803-8521.