Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljiljana Šarić izabrana i u ponovljenom natječaju

Autor: Suzana Bandić

24.01.2013. 23:00
Ljiljana Šarić izabrana i u ponovljenom natječaju

Foto: Adam VIDAS



Ljiljana Šarić, diplomirana socijalna pedagoginja, izabrana je jučer ponovno u ponovljenom natječaju za ravnateljicu Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru. Predsjednica Upravnog vijeća tog doma Irena Dragić istaknula je kako je Šarić izabrana jednoglasno kao i prvi put te da je riječ zapravo bila samo o proceduralnoj stvari zbog koje je prvotni natječaj bio poništen.
– Svih pet članova vijeća složilo se s izborom Ljiljane Šarić na ovu izuzetno važnu i osjetljivu dužnost. Presudni su bili njezina stručnost i dugogodišnji rad u domu, a pokazalo se kako ima i one uvjete koji su u prvom natječaju izostali, a to je trogodišnje iskustvo rada u sustavu socijalne skrbi – pojasnila je Dragić, istaknuvši kako Šarić već punih 28 godina radi upravo u ovom domu zbog čega je vijeće procijenilo kako od svih kandidata najbolje poznaje problematiku i stanje u toj ustanovi. Dragić je ponovila kako vjeruje da će Ljiljana Šarić u dom donijeti pozitivno ozračje te da će predano obavljati svoj posao.
Ovu odluku još mora potvrditi resorno ministarstvo i to najkasnije u roku od 15 dana.
Mjesto ravnateljice je, podsjetimo, ostalo slobodno nakon što je donedavna ravnateljica Tatjana Vukman odlukom Ministarstva socijalne politike i mladih imenovana ravnateljicom Centra za socijalnu skrb u Splitu.