Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milin: Dobrodošla opomena mojim igračima

Autor: Drago Bajković

24.01.2013. 23:00
Milin: Dobrodošla opomena mojim igračima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U svakom slučaju, u prvoj sljedećoj pripremnoj utakmici očekujem iskupljenje, a vjerujte shvatit će to igrači nakon našeg sastanka. Bolje da se sada dogodila Istra nego kasnije u prvenstvu – kazao je Milin


Nije dobro počelo. Zadrani su u prvoj oglednoj utakmici na pripremama u Novigradu doživjeli pravi debakl od Istre 1961. Iako je nakon prvih 45 minuta rezultat bio neriješen, u nastavku su “žuto-zeleni” iz Pule natjerali Zadrane čak pet puta da loptu vade iz svoje mreže. Naravno, ovo je pripremno razdoblje i rezultat je u drugom planu, ali ipak nije dobro uoči sezone “petardama” srozati samopouzdanje. Slažemo se i s trenerom Ferdom Milinom koji nije djelovao zabrinuto, dapače, stekli smo dojam da će ovaj poraz iskoristiti na najbolji mogući način.
– Ne volim gubiti niti kada igram na karte. Ali, moram priznati da mi je ovaj poraz dobrodošao – kazivao je Milin kada smo ga nazvali nakon utakmice.
– Dogodilo se ono u što sam i sumnjao, samozadovoljstvo. O čemu se radi? Igrači se zadovoljavaju s posljednjih mjesec dana prvenstva misleći da će nove pobjede doći same od sebe. Nema toga, to ne postoji. Ne živi se od iluzija, realnost je da treba iskrvariti za svaki bod i to mora biti jasno mojim igračima.
Milin je nastavio u istom tonu.
– Neki će pokušati kazati da je ovo prva utakmica na travi, a do sada se treniralo na umjetnoj podlozi. Ili da su noge teške od napornih treninga. Nema izvlačenja niti ikakvih opravdanja. Nismo bili pravi i zato smo doživjeli ovako uvjerljiv poraz.
Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0:0.
– U prvom poluvremenu smo imali dvije ‘mrtve šanse’, najprije Perica koji se našao sam ispred suparničkog vratara, a kasnije i Gržan. Realno bi bilo da smo u prvom poluvremenu vodili 2:0. U nastavku su se događale vezane pogreške, najprije Banović uklizavanjem izbaci njihovog igrača u čistu situaciju za pogodak, pa nakon toga Heister. I želim naglasiti, nije Borgelott toliko loše branio koliko se griješilo u obrani. Jednostavno se dogodio pad koncentracije i završilo je kako je završilo. Rekao sam na početku razgovora, ovu situaciju iskoristit ću na najbolji mogući način da igračima objasnim gdje su i što im je činiti.
Objasnio je Milin što očekuje u nastavku novigradskih priprema od svojih igrača.
– Ovaj poraz me svakako neće odvratiti od zacrtanog načina treniranja. Idemo sistemom tri teška treninga, pa tri lakša. Cilj nam je u maksimalnu formu doći na početku proljetnog dijela prvenstva. Od svojih igrača očekujem da se spuste s oblaka i nastave raditi onako kako su radili na kraju prošle polusezone. U svakom slučaju u prvoj sljedećoj pripremnoj utakmici očekujem iskupljenje, a shvatit će to igrači nakon našeg sastanka. Bolje da se sada dogodila Istra nego kasnije u prvenstvu – kazao je odlučni Milin.