Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Lost Theory festival objavio popis glazbenih izvođača

24.01.2014. 23:00
Lost Theory festival objavio popis glazbenih izvođača


Transformacijski festivali nisu ništa novo u svijetu, ali su zasigurno novost u Hrvatskoj. Jedan od njih je i Lost Theory festival koji se održava u Deringaju, ove godine od 22.do 28. srpnja. Osim glazbe, već je poznato da festival nudi posjetiteljima nova znanja u obliku predavanja i radionica. Ove godine se dva tjedna prije početka festivala održava dvotjedni tečaj permakulture.
Lost Theory festival objavio je kompletan popis glazbenih izvođača ovogodišnjeg izdanja. Osim toga, može se pohvaliti i velikim napretkom u tome da postane vodeći transformacijski festival u Hrvatskoj.
U suradnji s Recikliranim imanjem Vukomerić ove godine je organiziran i dvotjedni tečaj permakulture prije samog početka festivala, od 7. do 20. srpnja na festivalskom prostoru. Permakultura je svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava. Sam pojam dolazi od izraza permanentna agrokultura, a razvijena je 70-ih godina od strane Billa Mollisona i Davida Holmgrena. Mentor tečaja je Toni Andersen koji je tokom 80-ih i 90-ih usko surađivao s Billom, a voditelj tečaja je Bruno Motik – osnivač imanja Vukomerić koje se nalazi u okolici Zagreba. Cijena tečaja je 4.200 kuna, a uključuje sva predavanja (popis se može pronaći na web stranici festivala), festivalsku ulaznicu i izlet na imanje Vukomerić. Po završetku tečaja polaznici dobivaju internacionalno priznati certifikat.
Otvorene su i prijave za volontere, trgovce, cirkuske umjetnike, promotore, predavanja i radionice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online aplikacija na web stranici festivala (http://www.losttheoryfestival.com).
Ulaznice za festival se od sada mogu kupiti i bitcoinima – virtualnim novcem čija se transakcija odvija bez troškova i bez treće strane, odnosno banke kao posrednika.