Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nino Šimunić prijavljen zbog prijetnji silovanjem čelnici zadarskog A-HSP-a!

24.01.2017. 23:00
Nino Šimunić prijavljen zbog prijetnji silovanjem čelnici zadarskog A-HSP-a!


Nezavisni portal HOP objavio je tekst pod naslovom “HDZ-ov Lalovac: Bivši načelnik Bibinja Nino Šimunić prijetio silovanjem i zastrašivao Ivu Kinda, predsjednicu A-HSP-a Zadar”. U tekstu se iznose ozbiljne optužbe na račun Nina Šimunića do kojih je došlo – kako navodi portal – “zbog nedavne objave putem Facebooka, u kojoj Kinda navodi kako je bivši načelnik Bibinja nezakonito prisvojio višemilijunsko zemljište u vlasništvu same općine Bibinje, zarađujući ogromnu svotu novca sadeći smilje, i koji se nesmetano grije jer ga organi reda i mira ne diraju zbog sječe, a dok se mještanima Bibinja na vlastitim zemljištima ne dopušta posjeći niti jedan bor da bi se zagrijali u ove teške i jako hladne dane, pa odmah potom dolazi policija, te jadnim mještanima piše prijave”.
Na spomenutom portalu objavljene su i dvije poruke za koje nam je Iva Kinda kazala kako je naknadno otkrila da ih je poslao Nino Šimunić, preslušavajući snimku jednog očevica na kojoj se Šimunića čuje kako naglas izgovara tekst tih poruka dok ih ukucava.
Prema objavi na portalu, sve se dogodilo 19. siječnja ove godine, kada je Šimunić više puta telefonom nazivao čelnicu zadarskog A-HSP-a, da bi joj na kraju “poslao tri jako uznemirujuće i zastrašujuće poruke”. Kako nije reagirala, navodi portal, “prijetio i nazivao članove njene obitelji”.
Nakon objave ovog teksta, ali i prijetećih poruka koje joj je navodno poslao Šimunić, nazvali smo Ivanu Kindu, a ona nam je cijelu priču potvrdila i dostavila poruke, kao i video snimku na kojoj se doista vidi bivši načelnik Bibinja Nino Šimunić dok ukucava poruku:
U Policijskoj upravi zadarskoj provjerili smo u kojoj je fazi slučaj, a  glasnogovornik Elis Žodan o tome kaže:
– Dana 19. siječnja Prva policijska postaja zaprimila je dojavu 39-godišnjakinje da je na mobitel primila više poruka za nju uznemirujućeg sadržaja. Događaj je u obradi – kratko je kazao Žodan, s obzirom da se o detaljima istrage do njena okončanja ne može govoriti.
Nakon optužbi čelnice zadarskog A-HSP Ive Kinde, za komentar smo  se obratili Ninu Šimuniću. Na pozive na mobilni broj se nije javljao, a nije htio razgovarati ni nakon poziva na kućni broj. Ženski glas koji nam se  javio, nakon što smo se predstavili i zamolili za komentar, upitao ga je  hoće li se javiti, no Šimunić je samo dobacio da neće.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU