Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Možemo ostati neporaženi u Šibeniku

Autor: Drago Bajković

24.02.2010. 23:00
Možemo ostati neporaženi u Šibeniku

Foto: Filip BRALA



Smatram da će naš subotnji uspjeh ovisiti prije svega o nama samima. Ako odigramo onako kako se dogovorimo, s puno žara i hrabrosti smatram da ćemo osvojiti barem bod na Šubićevcu – kazao je Santini
Ostala su još dva dana do početka proljetnog dijela sezone u Prvoj HNL. Momčad Dalibora Zebića u tišini se priprema za gostovanje na Šubićevcu gdje će osnovni cilj biti ostati neporažen. Šibenčani su hit jesenskog dijela prvenstva i Zadranima zasigurno neće biti lako ostvariti taj cilj u Krešimirovu gradu. Ipak, posljednje ogledne utakmice, posebno pobjeda nad Hajdukom, Zadrovim igračima daje za pravo da s određenim optimizmom i samopouzdanjem otputuju u susjedni Šibenik. Ivan Santini će uz Želimira Terkeša na Šubićevcu igrati u vrhu napada. Mladi Zadrov napadač pokazuje zavidni nivo forme, a u generalki protiv Hajduka i on i Terkeš bili su strijelci.
– Pripreme smo odradili na visokom nivou i vjerujem da će nam se to na najbolji mogući način vratiti u prvenstvu. Što se tiče rezultata kroz ovo pripremno razdoblje smatram da nisu loši, uostalom nismo doživjeli poraz osim na samom početku priprema od naših juniora. Naravno, svi smo svjesni da su to prijateljske utakmice i da su one prvenstvene nešto sasvim drugo – kazivao je Santini.
– Igramo tvrđe nego prije i teže primamo zgoditke. Svjesni smo da su prijateljske utakmice nešto sasvim drugo od prvenstvenih i subota na Šubićevcu će biti najbolji pokazatelj našeg rada u ovom pripremnom periodu. Nadam se i vjerujem da ćemo nastaviti s pozitivnim rezultatima i u prvenstvenim nadmetanjima.
U određenom dijelu priprema trener Zebić je spominjao neefikasnost napadača, bolje reći svih onih koji u njemu sudjeluju.
– Činjenica je da nas na početku priprema nije išao gol. Međutim, smatram da je to posve normalno, noge su još jako teške od nizanja kilometara i onaj koji to nije probao ne zna o čemu se radi. Sve što je vrijeme više prolazilo mi smo bili sve efikasniji. Ako Bog da nastavit ćemo u tom stilu i u prvenstvu.
Čini se da se Terkeš i vi odlično slažete u vrhu napada?
– Terkeš je iskusan napadač i gušt mi je igrati s njim u napadu. Puno toga sam i naučio od njega. U svakom slučaju mislim da ćemo namučiti mnoge obrane u nastavku prvenstva, i ne samo namučiti već i poraziti. Ali volim naglasiti da nismo tu samo nas dvojica napadača. Vrlo važno je da momčad bude kompaktna. Obrana nam prima sve manje zgoditaka, a od dobre obrane sve kreće. Vrlo važno je da Terkeš i ja ne budemo odsječeni u vrhu napada jer se onda jako teško boriti protiv 4-5 obrambenih igrača. Međutim, kada u završnicu dolazimo s 4-5 igrača onda postajemo opasni po svakog suparnika.
Šibenik je bio hit prvenstva u jesenskom dijelu. Činjenica je da su opasna momčad, ali po svemu sudeći bit će u subotu oslabljeni za neigranje najboljeg igrača Ermina Zeca.
– Ne bih volio previše pričati o njima. Smatram da će naš subotnji uspjeh ovisiti prije svega o nama samima. Ako odigramo onako kako se dogovorimo, s puno žara i hrabrosti smatram da ćemo osvojiti barem bod na Šubićevcu. Naravno da će nam biti drago ako Zec ne bude igrao jer je on njihov najbolji strijelac, ali to nama neće previše olakšati posao. Ponavljam, s pravom našom izvedbom ništa nije nemoguće – kazao je na kraju razgovora Santini.


Tornado zove u Šibenik


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put u Šibenik na utakmicu 18. kola Prve HNL između Šibenika i Zadra koja se igra 27. veljače na Šubićevcu u 15 sati. Svi zainteresirani navijači mogu se prijaviti u prostorijama Tornada danas i sutra od 19 do 21 sat.