Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ponoviti Šibenik

Autor: Andrija Prović

24.02.2010. 23:00
Ponoviti Šibenik


Nakon uspjeha na Prvenstvu Hrvatske za kadete održanom prošli tjedan u Šibeniku, predstavnici Plivačkog kluba Zadar danas putuju na Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniore koje se održava u Rijeci od 26. do 28. veljače. Zadar će na ovom natjecanju imati četiri predstavnika: Marina Stipića, Rebeku Škulić, Iru Jovančević i Lauru Čizmin koji će u tri dana natjecanja nastupiti u 11 disciplina.
Laura Čizmin, iako kadetkinja, sudjeluje na juniorskom PH, a, uz Iru Jovančević, ima već ostvarene i seniorske norme. Laura je na kadetskom PH u Šibeniku osvojila drugo mjesto na dionici 100m prsno (1:18.06) čime je prvi put nakon 1992. godine svome klubu priskrbila medalju ovog ranga. Za spomenuti je rezultat dobila 570 bodova po tablicama HPS-a, što je također najvrjedniji klupski rezultat do sada.
Između 24 kluba na natjecanju u Šibeniku, Zadar zauzeo je 11. mjesto sa svojih pet plivačica, a na šanse svojih plivača u Rijeci osvrnula se Josipa Nekić, trenerica.
– Od Laure Čizmin očekujem još bolje rezultate nego na kadetskom prvenstvu. Smatram da bi u konkurenciji mlađih juniorki mogla ostvariti plasman do petog mjesta. Nadam se i što boljim rezultatima naših ostalih plivača, odnosno, njihovim najboljim osobnim vremenima.