Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sutra karnevalski ples s jabukom

24.02.2011. 23:00
Sutra karnevalski ples s jabukom


Ludovanje će doživjeti kulminaciju u 19.30 sati kada će se sve maškare “sjatiti” ispred Doma kulture, gdje će se nakon izrečene presude za sve ninske brige i nevolje u proteklih godinu dana na lomači spaliti ulizica i prevarant Krnje Škariotski


Što su sve ove godine pripremili meštri od maškara i karnevala u starohrvatskom kraljevskom gradu Ninu, niska svita kao i njihovi gosti moći će se vidjeti sutra 26. veljače, kada će se uz spuštanje karnevalske zastave održati završne karnevalske svečanosti.
Ninske će se maškare u organizaciji karnevalskog odbora, udruge žena Aenona, skupine mladih pod imenom M.i.N.a te Grada Nina, a sve uz financijsku potporu Grada Nina, ninske Turističke zajednice te još petnaestak sponzora s područja grada Nina, između 9.30 i 10 sati okupiti na Bardelini kod Donjeg mosta.
Nakon toga maškarana povorka krenut će od kuće do kuće.
Ludovanje će doživjeti kulminaciju u 19.30 sati kada će se sve maškare “sjatiti” ispred Doma kulture, gdje će se nakon izrečene presude za sve ninske brige i nevolje u proteklih godinu dana na lomači spaliti ulizica i prevarant Krnje Škariotski. Svoj će ludi pir potom maškare nastaviti u Domu kulture. Birat će se najbolja maska pojedinca i skupine, najbolji plesni par, a tradicionalno će se plesati i s jabukom. Posjetitelji će imati gratis hranu i piće, a priredit će se i tradicionalna lutrija s vrijednim nagradama. Nakon zabave u Domu kulture od ponoći pa dalje maškarana i nemaškarana svita preselit će se u obližnji diskoklub Venus u kojemu će biti priređen reality talent show pod nazivom “Dora-noćna mora”.