Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Vinkovcima smo pokazali da možemo

24.02.2011. 23:00
U Vinkovcima smo pokazali da možemo


Uz pristup koji smo imali u Vinkovcim ne bismo se trebali bojati za ostanak – kaže Surać


Proljetni dio Prve HRL nisu najbolje otvorili, štoviše, termin loše bi bio prikladniji. Rukometaši Zadra protiv Kaštela su demonstrirali jedno od bljeđih ovosezonskih izdanja, a nakon susreta 14. kola činilo se da će društvo iz Mocira teško do primarnog ovosezonskog cilja – ostanka u ligi. U ulozi autsajdera i sa samo šest osvojenih bodova potom su se zaputili u Vinkovce, na gostovanje kod jednog od favorita Prvenstva, međutim, izabranici Romana Perinovića u Slavoniji su se pobrinuli za iznenađenje kola. Bod s prošlotjednog gostovanja vratio im je izgubljeno samopouzdanje, a odličnom predstavom poručili su kako još nije sve gotovo. Jedan od najzaslužnijih za povratak nade u Mocire bio je Domagoj Surać, kružni napadač Zadra.
– Odigrali smo prije svega borbeno, a takav nam se pristup na kraju isplatio. Smatram da je utakmica sa Spačvom bila možda i najbolja predstava ove momčadi. Nismo nigdje žurili, imali smo strpljenja u ključnim trenucima, te na kraju sasvim zasluženo uzeli bod. Možda smo mogli i više, no i ovako smo više nego zadovoljni. Vrjednija od boda je činjenica da smo vratili samopouzdanje, odnosno da smo pokazali da možemo i s najboljima, da možemo ostati u ligi. Uz takav pristup ne bi se trebali bojati za ostanak – zadovoljno će Surać.
Koji je razlog tako pozitivne transformacije? U samo tjedan dana ponudili ste dva potpuno drugačija izdanja.
– Mišljenja sam da nam je nedostajalo agresivnosti u obrani i kreativnosti u napadu. Šteta zbog ta dva boda jer bismo sada bili u još izglednijoj poziciji, no s druge strane, ne bih želio previše komentirati i kritizirati suigrače jer sam zbog kazne utakmicu s Kaštelima morao gledati s tribina. Kada ste na terenu to je sasvim drugačija slika, tako da mogu samo pretpostavljati što se dogodilo.
Propušteno ćete imati priliku nadoknaditi u nadolazećim dvobojima. Posebno će biti važna sljedeća četiri, u kojima dočekujete Osijek, Đakovo i Brod, a gostujete kod Ivančice. Može li Zadar uzeti osam bodova koji bi mu omogućili dugo očekivani bijeg iz društva davljenika?
– Definitivno može, no trebamo se potruditi da prilike pretvorimo u bodove. Trebamo ići korak po korak, najprije kod kuće svladati neugodni Osijek, zatim Đakovo, te onda isto pokušati i protiv Ivančice koja je trenutačno u silaznoj putanji. I Brod je kvalitetan sastav, ali mi se u Mocirama ne trebamo nikoga bojati.
Hoće li Zadar u nastavku konačno potvrditi potencijal koji je definitivno iznad ovosezonskih rezultata?
– Vjerujem da hoće. Sada smo još i kvalitetniji u odnosu na jesenski dio; dobili smo Bobanovića na vratima, vratio se Brkljača, odradili smo kvalitetne pripreme, dok je kod svih igrača evidentna golema želja. Ponovit ću da se ne bismo trebali bojati za ostanak.


 KLASANOVIĆ ĆE BITI ODLIČAN




Uz Suraća na poziciji kružnog napadača Zadar ima i mladog Lovru Klasanovića.
– Klasanović će biti odličan pivot. Već sada, sa samo 16 godina, on pokazuje da se radi o kvalitetnom igraču. Veliki je radnik, stalno traži savjete kako bi još više napredovao i daje maksimum na treninzima i utakmicama. Drago mi je zbog toga što znam da imam kvalitetnu zamjenu – igrača za kojeg se ne treba bojati da neće obaviti svoj dio posla – Surać je komentirao sve zapaženiju ulogu drugog Zadrovog kružnog napadača.