Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iznenađenja ne bi smjelo biti

24.02.2012. 23:00
Iznenađenja ne bi smjelo biti


Sastav koji je nakon 15. odigranih kola upisao jednako toliko poraza, a neuspjehe redovito brojio visokim zaostatkom, u koševima ne bi smio biti ozbiljnija prepreka Zadru
Istina je da u Zagreb dolazimo kao favoriti, no tu ulogu treba kroz 40 minuta i potvrditi, ne ostavljajući mjesta nikakvom iznenađenju. Naše su suparnice pobjedom nad Pulom u Kupu pokazale da se mogu nositi s ekipama koje su na ljestvici rangirane iznad njih, pa stoga ne smijemo u utakmicu ući opušteno – kaže Branimir Peričić, sportski direktor Ženskog košarkaškog kluba Zadar, koji će najaviti subotnje (17.30) gostovanje “bijelo-plavih” kod posljednjeplasirane Dubrave.
Sastav koji je nakon 15. odigranih kola upisao jednako toliko poraza, a neuspjehe redovito brojio visokim zaostatkom u koševima ne bi smio biti ozbiljnija prepreka Zadru, bez obzira što gošće i dalje muku muče s ozljedama.
– Nažalost, prognoze su takve da je Josipa Sesar najvjerojatnije izgubljena do kraja sezone, a u Zagrebu nećemo moći računati niti na pomoć Zorke Bilić, koja je tek počela trenirati po prilagođenom programu. No, to nipošto ne znači da nismo u stanju uzeti bodove i pobijediti s visokom koš razlikom. Sada kada je Martina Gambiraža ponovno s nama, imamo igračicu koja je sposobna donijeti prevagu unatoč problemima s ozljedama. Ako ništa drugo, ona je ta koja nam ulijeva samopouzdanje – naglasio je Peričić.
Slavlje u 17. kolu A-1 lige za košarkašice s Višnjika bi značilo novi korak bliže plasmanu u doigravanje, zato im, dodaje sportski direktor Zadra, u dvoboju s Dubravom neće nedostajati motiva.
– Treneri Mazija i Vidaković itekako su svjesni značenja ove utakmice te ne sumnjam da će ekipi uspjeti prenijeti svoja razmišljanja i dobro je pripremiti. Sa dva nova boda ne bismo i teoretski osigurali plasman među osam najboljih ekipa: po mojim kalkulacijama do kraja nam račune mogu poremetiti Croatija i Pula, no izvjesno je da bismo već nakon 17. kola napravili velik posao. Bude li potrebno smatram da šanse imamo i u domaćim utakmicama sa Studencom i Medveščakom, no sada se ne trebamo zamarati kalkulacijama, nego ići iz kola u kolo. Trenutačno smo zaokupljeni jedino Dubravom, a to je najbolji način da ostvarimo željene ciljeve – poručio je Peričić.


A-1 LGA KOŠARKAŠICA


Rezultati 16. kola: Zadar – Croatia 77:71, Studenac Omiš – Novi Zagreb 51:74, Pleter – Gospić CO 67:85, Medveščak – Dubrava 101:37, Jolly JBS – Rockwool Pula, Agram-ZG slobodan.
Redoslijed: Gospić CO 29, N. Zagreb 28, Medveščak 26, Jolly JBS 24, Pleter 21, Studenac, Zadar 20, Croatia 2006 19, Pula 18, Agram – ZG 17, Dubrava 15
Raspored 17. kola: Dubrava – Zadar (subota, 17.30), Studenac Omiš – Jolly JBS, Novi Zagreb – Pleter, Gospić CO – Medveščak, Croatia 2006 – Agram ZG, Rockwool Pula slobodna.