Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jovančević: Ovo je pobjeda bez zuba

24.02.2012. 23:00
Jovančević: Ovo je pobjeda bez zuba


Pobjedi možda ne treba gledati u zube, no ova naša je onda bila bez zuba – kratak je ali slikovit bio trener Zadra 1952 Goran Jovančević nakon što su njegovi igrači u šestom kolu Prve B vaterpolske lige uz podosta nepotrebnog truda svladali neuvjerljivi Zagreb. Umjesto da već u ranoj fazi utakmice riješe sve dvojbe, domaći su preksinoć na Višnjiku dopustili plivački, fizički i taktički inferiornijem suparniku da održava korak sve do posljednjih minuta, kada su konačno stali na kraj svom blijedom izdanju. U ovom slučaju Zadrani će zaista pamtiti samo bodove.
Momčad s Višnjika povela je pogotkom Bobanovića, a u sljedećih nekoliko napada propustila povećati prednost te je Lipar u šestoj minuti kaznio njenu inertnost. Solidan defanzivni angažman Zadrani nisu uspjeli kapitalizirati sve do potkraj prve četvrtine i gola Jurline za 2:1, odnosno druge uspješne realizacije Bobanovića za plus dva. Bez obzira na promašene prilike činilo se da će domaći do poluvremena steći dovoljnu zalihu za miran nastavak, posebno nakon što je Marko Šarić iz peterca pogodio za 4:1, no Zadrani su ponovno utonuli u san. Njihovu nepažnju u obrani dvaput je iskoristio Šolić, približivši Zagrepčane na samo pogodak zaostatka. Jovančevićevu jezikovu juhu uskoro je zaustavio Ančić, strijelac za 5:3, ali samo nakratko budući da je u završnici prvog dijela promašio peterac. Lopta koja nije išla u okvir gola najbolje je svjedočila o koncentraciji vaterpolista s Višnjika.
Pribraniji su u trećoj četvrtini bili Stipić i Šunjo te je semafor u 21. prvi put pokazao plus četiri za Zadrane. Međutim, utakmica je i dalje bila daleko od gotove. Uoči posljednjih osam minuta Jureša je zabio za 7:4, da bismo u odlučujućem periodu gledali pravu golijadu. U ritmu pogodak za pogodak igralo se do rezultata 10:7, a gosti su preko raspoloženog Šolića tri i pol minute do kraja najviše zaprijetili preokretom (10:8). No, na radost domaće publike ipak je izostalo veće neizvjesnosti, za što su 3-0 serijom zaslužni Rać, Jurlina i Niko Torić. Zadrani su se u finišu očito sjetili da bi njihovi novi pokloni mogli biti skupocjeni.


 ZADAR 1952 – ZAGREB 13:8


(3:1, 2:2, 2:1, 6:4)
ZADAR – Plivalište Višnjik. Gledatelja: 70. Suci: Mirko Goreta, Ante Bura (oba Šibenik).
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, N. Torić 2, Jurlina 2, Šunjo 1, Raić 1, Stipić 1, V. Torić, I. Šarić, M. Šarić 1, Bobanović 3, Curać, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.
ZAGREB: Stipić, Štrosar, Boroš, Pavliško, Ekarat 1, Skala, Grivičić, Jureša 1, Stojanović, Pisk, Lipar 1, Šolić 5, Lovasić, Kovačević. Trener: Duško Baždar.