Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kako protiv nepobjedivih

24.02.2012. 23:00
Kako protiv nepobjedivih


Mi ćemo u ovom dvoboju nastupiti kompletni jer će nam on biti odlična priprema za ono što dolazi. Definitivno ovu utakmicu možemo odraditi bez ikakvog presinga


Stolnotenisači Donata danas igraju vjerojatno najlakšu utakmicu sezone. U 13. kolu Superlige u goste im dolazi Dr. Časl. Gledajući stanje na ljestvici, odnosno dvoboj prvog i trećega, ovaj dvoboj bi se mogao nazvati derbijem. Ali…
– Dr. Časl je svijet za sebe. Radi se o momčadi koja je izvan konkurencije u ovoj ligi – objasnio je zadarski strateg Denis Karlović.
Jia Zeng, Tomislav Kolarek i Ruiwu Tang čine prvu postavu Dr. Časla, barem za domaće prvenstvo (u Europi su još jači). Dvojica od te trojice nastupali su u prošlim sezonama za Donat (Zeng, Kolarek), ali, nažalost, ne u isto vrijeme. Tang je naturalizirani kineski Hrvat, koji je na prošlim Olimpijskim igrama stigao do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji. Dalje od toga nema potrebe predstavljati kinesku, odnosno zagrebačku momčad.
– Mislim da su nepobjedivi u domaćem prvenstvu. Bili su nepobjedivi i prošle sezone kada smo mi bili kudikamo jači, a oni slabiji, a ovaj put je razlika mnogo veća.
Pritiska, dakle, za igrače Donata nema. Oni su pobjedama nad Olimpijom, Pulom i Vodovodom praktično osigurali plasman u doigravanje i ovaj dvoboj im i nije od Bog zna kakve važnosti.
– Mi ćemo u ovom dvoboju nastupiti kompletni jer će nam on biti odlična priprema za ono što dolazi. Definitivno ovu utakmicu možemo odraditi bez ikakvog presinga. Razlika u kvaliteti je golema i baš zbog toga moji igrači napokon imaju utakmicu u koju mogu ući maksimalno opušteno, za razliku od onih prošlih u kojima je postojao imperativ pobjede – dodao je Karlović.
Parovi 13. kola Superlige: Donat – Dr. Časl, Željezničar – Zagreb, Libertas – Dugo Selo, Vodovod Osijek – Olimpija, Pula – Trans Agram.