Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na javni natječaj za ravnatelja NP Paklenica pristiglo 14 molbi

24.02.2012. 23:00
Na javni natječaj za ravnatelja NP Paklenica pristiglo 14 molbi


Na javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Paklenica u nadležno Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske ministrice Mirele Holy, pristiglo je čak 14 molbi, odnosno 14 različitih osoba je podnijelo prijavu za mjesto ravnatelja na sljedeće razdoblje od četiri godine. Među njima i aktualna ravnateljica Josipa Marasović.
Na temelju članka 77. st. 1. Zakona o zaštiti prirode i čl. 26. Statuta JU NP Paklenica natječaj je objavljen 8. veljače. Uvjeti su bili visoka stručna sprema prirodoslovnog, biotehničkog, ekonomskog, pravnog ili arhitektonskog usmjerenja ili druge odgovarajuće struke te pet godina radnog iskustva u struci. Rok za podnošenje prijava bio je osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, a o rezultatima natječaja kandidati će biti pismeno obaviješteni u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
– Dok je u tijeku natječaj i dok još nije poznata odluka o imenovanju ne bih želio ništa komentirati. A što se tiče JU NP Paklenica dovoljno govore sve uspješniji poslovni rezultati i sve veći broj posjetitelja, kratko je rekao bivši državni tajnik u Ministarstvu kulture Zoran Šikić koji je više od tri mandata, odnosno punih 13 godina bio ravnatelj JU NP Paklenica, do početka proljeća 2005. godine.
Kako je prije 20-ak dana na obilježavanju 22. godišnjice osnivanja HDZ-a Starigrad u hotelu Alan rekao Zoran Šikić, dolaskom nove vlasti prvo u Hrvatskoj je smijenjeno Upravno vijeće JU NP Paklenica. Smijenjen je starigradski načelnik Krste Ramić, ravnatelj zadarske Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević, najveći posjednik u NP Paklenica Frane Marasović, kao i Milan Jurković, župan Ličko-senjske županije na čijem je području 40 posto površine NP Paklenica.
– U Upravno vijeće JU NP Paklenica su imenovani vijećnica Županijske skupštine Andrea Tičić iz SDP-a, predsjednik starigradskog SDP-a te predsjednici SDP-a iz Ražanca i Kolana.
Međutim, od izvješća s obljetnice starigradskog HDZ-a objavljenog u Zadarskom listu, Upravno vijeće je već doživjelo promjenu. Kako neslužbeno doznajemo u njemu više nema vijećnika iz sjedišta nacionalnog parka u Starigradu-Paklenici, odnosno iz Općine Starigrad. Umjesto predsjednika starigradskog SDP-a, imenovana je predsjednica Foruma žena SDP-a Grada Obrovca.