Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prezentacija ribljih proizvoda

24.02.2012. 23:00
Prezentacija ribljih proizvoda


Kroz četiri izložbena dana posjetitelji na štandu imat će priliku vidjeti i isprobati proizvode od bijele i plave ribe pripremljene na različite načine


Danas u Riminiju počinje veliki sajam Sapore – okusi, rituali i trendovi. Na sajmu će zajednički nastupiti Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar i Županijska komora Rijeka. Kako nas je obavijestio viši stručni suradnik u Odjelu za poljoprivredu i marikulturu HGK županijske komore Zadar Petar Pedišić, riječ je o sajmu sa 40-godišnjom tradicijom, čiji se počeci vezuju uz salon MIA – Međunarodnu izložbu prehrane, a koji je do danas prerastao u kompleksni izložbeni format sastavljen od više specijaliziranih salona.
Naime, pod zajedničkim nazivom sajam Sapore – Tasting Experience nalazi se šest specijaliziranih salona: MIA – Međunarodna izložba prehrane, DiVino Lounge Wine, food and more – Izložba vina i gurmanskih delicija, MSE Seafood & Processing – Mediterranean Seafood Exhibition – Izložba mediteranske morske hrane i prerade, FRIGUS – Specijalizirana izložba zamrznutih proizvoda i opreme, Selezione Birra Beverage & CO. – Sajam piva, Oro Giallo – Salon ekstra-djevičanskog maslinovog ulja. Na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore br. 198, veličine 64 m۶ paviljonu A 5, predstavit će se tvrtke: Cromaris d.d. iz Zadra, Jadran riba d.o.o. Karlobag, RZ Ribarska sloga iz Kali i Marikomerc d.o.o. iz Zadra. Kroz četiri izložbena dana posjetitelji na štandu imat će priliku vidjeti i isprobati proizvode od bijele i plave ribe pripremljene na različite načine.
Prošle je godine Sapore okupio 865 poduzeća, 79.823 posjetitelja – profesionalaca, održano je 3.000 poslovnih susreta između izlagača i posjetitelja, a posjetitelji su došli iz 42 zemlje. Sve je pratilo preko sto akreditiranih novinara i preko sto predstavljenih novih proizvoda. Prema riječima tajnika HGK Županijske komore Zadar Denisa Ikića, nakon Riminja te jednog od najvećih sajmova takve vrste na svijetu, Sea Food u Bruxellesu, razmatra se mogućnost sudjelovanja perjanica zadarske marikulture i na sajmovima u Španjolskoj.