Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Spasi što se spasiti može

24.02.2012. 23:00
Spasi što se spasiti može


Mi u toj utakmici idemo na pobjedu, a u ovom trenutku nemamo što izgubiti – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović


Čini se da kuglači Zadra neće po dobrom pamtiti ovu sezonu. Iako su krenuli u nju s drugim mjestom na Svjetskom kupu, vrlo brzo su stvari počele kretati nizbrdo. Ispadanje u prvom kolu Europske lige, a zatim i porazi na domaćoj fronti nešto je na što Zadrani nisu naviknuli u proteklih 7 do 8 godina. Baš je domaći dvoboj još tamo u četvrtom kolu od Medveščaka 1958 na neki način preusmjerio Zadrane u smjeru u kojem su krenuli. Danas se nalaze na ne tako lijepom četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a novi dvoboj s Medveščakom, ovaj put gostujući, čekaju nakon neugodnog poraza u Novskoj.
– U Novskoj nam se dogodio kiks i u tom dvoboju nam je nedostajalo malo sportske sreće. Kod 2:2, u zadnjem paru odlično je krenuo naš Boris Benedik, poveo sa 2:0 u setovima, i onda doživio ozljedu zadnje lože. Vjerojatno bismo mi, da se to nije dogodilo, uspjeli dobiti tu utakmicu – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović, koji je sam priznao kako se s porazom u Novskoj izgubila i nada u osvajanje nove titule prvaka Hrvatske.
– Teoretske šanse još postoje, ali su one praktične svedene na minimum. Preostaje nam borba za drugo i treće mjesto koje bi nas u konačnici odvelo u Europu. Mi jednostavno sad moramo iz kola u kolo igrati dobro, pokušati pobjeđivati, a ako se ukaže šansa za nešto više, pokušati je iskoristiti.
No, odmah vas očekuje vrlo težak izazov protiv momčadi koja je već slavila u Zadru.
– Medveščak je nova, osvježena momčad, koja je tek ušla u prvu ligu i nije imala nikakvih europskih obaveza. Oni jesu kvalitetni, ali ne igraju toliko dobro koliko u pojedinim trenucima imaju sreće. Nemaju neke velika rezultate, ali zaista imaju dobre igrače. U svakom slučaju, nisu nepobjedivi. Mi u toj utakmici idemo na pobjedu, a u ovom trenutku nemamo što izgubiti – zaključio je Mijolović.
Parovi 16. kola Prve Kuglačke lige: Medveščak 1958 – Zadar, Konikom Osijek – Velebit, Trilj – Zaprešić, Zanatlija – Kandit Premijer, Novska – Grmoščica, Poštar – Rijeka.