Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Županja važna stanica na putu spasa

24.02.2012. 23:00
Županja važna stanica na putu spasa


Idemo se boriti i dati sve od sebe kako bismo upisali pobjedu. Bez obzira na sve probleme, i dalje smo dovoljno kvalitetni i odlučni osigurati ostanak u prvoligaškom društvu – kazao je Zvonimir Petrović


Potragu za bodovima koji ostanak u prvoligaškom društvu znače rukometaši Biograda nastavljaju večerašnjim (subota, 19 sati) ogledom sa Županjom. Trenutačno 12-plasirani sastav iz kraljevskog grada ugostit će tri mjesta iznad pozicioniranu slavonsku momčad te u susretu 16. kola pokušati uspješno apsolvirati prvi od dva imperativom obilježena uzastopna domaćinstva. S dva boda protiv Županje i dva u srazu s Mladim rudarom Biograđani bi najavili konačan bijeg s jedne od tri posljednje pozicije i ponora nižeg ranga. Zna to i Zvonimir Petrović, njihov trener.
– Ovo je prva od dvije vrlo važne utakmice. Obje su sa momčadima koje su blizu zone ispadanja i momčadima kojima možemo pomrsiti račune, no ne smijemo se zavaravati da ćemo lakoćom ostvariti ciljeve. Upravo zato jer su blizu zone ispadanja naši će suparnici uložiti dodatne napore kako bi svladali izravnog konkurenta – upozorava strateg domaćih, dodajući kako će formula za povoljan ishod u utakmici sa Županjom biti mirnoća.
– Trebamo igrati strpljivo i prije svega smireno. Županja je opasna s vanjskih linija i s crte, na što ćemo trebati obratiti pažnju te odigrati agresivnu 6-0 ili 5-1 obranu, a na suprotnoj strani terena pokušat ćemo ne srljati, već preko svoje udarne osovine Duvnjak- Buovac – Markić nametnuti svoj ritam.
U utakmici 16. kola Petrović neće moći računati na šibenske akvizicije Protegu i Abramovića, odnosno na Ivana Lukežića koji je odlučio prekinuti suradnju s Biogradom. No, predaje nema.
– Idemo se boriti i dati sve od sebe kako bismo upisali pobjedu. Bez obzira na sve probleme, i dalje smo dovoljno kvalitetni i odlučni osigurati ostanak u prvoligaškom društvu – apostrofirao je Petrović.
Raspored 16. kola: Biograd – Županja (subota, 19 sati), Medveščak NFD – Crikvenica, Đakovo – Senj Wallenborn, Osijek – Ivančica Ivanec, Vidovec BIOS – Brod, Dugo Selo – Umag, Mladi Rudar – Moslavina.


Zadrani gostuju kod Jelse




U 13. kolu Druge HRL – jug rukometaši Zadra gostovat će kod Jelse. U susretu koji je na rasporedu u subotu u 14.30 izabranici Frane Karduma pokušat će nastaviti niz od pet uzastopnih utakmica bez poraza.