Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kao da smo nestali nakon vodstva

Autor: Drago Bajković

24.02.2013. 23:00
Kao da smo nestali nakon vodstva

Foto: PIXSELL



U završnici prvog dijela dogodio nam se pad koncentracije i u pet minuta primili smo dva gola. To se ne smije događati ozbiljnim momčadima – kaže Milin


Druga nije bila sretna. Ne kao prva. Nakon pobjede u Zaprešiću Zadrani nisu uspjeli još jednom “omastiti brk” u metropoli. Ćirin Zagreb bio je uspješniji, rezultatom 2:1 svladali su momčad sa Stanova i bodovno se približili ostatku društva s dna ljestvice. Imao je Zadar prednost u Kranjčevićevoj, vodili su zgoditkom Heistera u 27. minuti, međutim, u zadnjih pet minuta prvog poluvremena došle su “žute minute”. Najprije “plavi” primaju zgoditak u 40., da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade Gluić još jednom morao po loptu u svoju mrežu. U nastavku je počeo padati gust snijeg i na trenutke uvjeti nisu nimalo nogometni. U svakom slučaju “set lopta” je propuštena i sada je itekako vidljivo kakva će se žestoka borba voditi za svaki bod u Prvoj HNL. Trener Ferdo Milin bio je razočaran rezultatom iz Kranjčevićeve.
– Naravno da postoji žal. Smatram da smo propustili dobru priliku – govorio je jučer ujutro Milin.
– Nakon pobjede u Zaprešiću imali smo priliku eventualnom pobjedom pobjeći Zagrebu na sedam bodova, međutim, nismo uspjeli i sada nam je Zagreb za petama na samo bod razlike. Nije kraj svijeta, ništa nije katastrofično. Treba, međutim, jasno reći da je jedna dobra prilika propuštena.
Negativan klik
Zadar je imao prednost, pogotkom Heistera vodio je od 27. minute.
– Nakon Heisterova gola kao da smo se zadovoljili prednošću i prestali igrati. Već sam nakon utakmice kazao, domaćin je u završnicu akcija dolazio s pet ili šest igrača, a mi s dva ili eventualno tri. I onda nam se u završnici prvog dijela dogodio pad koncentracije i u pet minuta smo primili dva gola. To se ne smije događati ozbiljnim momčadima.
Oba gola Zagreba pala su na sličan način.
– Već su nam se takve situacije događale i u Zaprešiću i tijekom prošloga tjedna smo radili na tome, međutim, čini se da nismo do kraja uspjeli ispraviti te propuste. Kod oba pogotka protivnik je probio naš lijevi bok i povratnom loptom došao do gol šanse i zgoditka.
Pokušali ste se vratiti u drugom poluvremenu, ali nije išlo.
– Imali smo prividnu inicijativu, ali moramo biti iskreni i priznati da je Zagreb imao konkretnije prigode. Uvjeti su bili stvarno loši, ali nemamo se pravo izvlačiti na to. Jednostavno, nismo bili pravi i zasluženo smo poraženi. Smatram da se negativan “klik” dogodio nakon našeg vodstva. Umjesto da nastavimo još jače i agresivnije, mi smo se zadovoljili vodstvom. Ponavljam svaki put ispočetka, utakmica se igra 95 minuta tek nakon toga se može opustiti. A dok traje utakmica treba davati sve od sebe na travnjaku.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU