Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kobna Grmoščica, Zadrani nisu više sami na vrhu

Autor: Viktor Bogut

24.02.2013. 23:00
Kobna Grmoščica, Zadrani nisu više sami na vrhu


Kuglači Zadra doživjeli su neugodan poraz od Grmoščice u Zagrebu i na taj način dopustili Zaprešiću, koji je bez većih problema slavio protiv Zanatlije, da se popne na vrh koji će, barem u idućih tjedan dana, držati zajedno sa Zadrom. Zadar i Zaprešić tako imaju omjer 14:2, no dva poraza i dvije utakmice manje ima Konikom Osijek. Nešto lošijom izvedbom Zadrani su u subotu dopustili odličnim domaćinima da dođu do vrijedne pobjede koja je i njih primaknula vrhu. Zadovoljni su ovim kiksom Zadrana i Osječani, i igrači Zaprešića, koji su na ovaj način potpuno ravnopravno ušli u borbu za titulu koja će u idućih nekoliko tjedana kulminirati. Kuglači Zadra protiv Grmoščice nisu bili pravi, u svojoj momčadi imali su premalo raspoloženih igrača. Pobjedu su ostvarili oni najmlađi, Hrvoje Marinović i Luka Bolanča, a više od 600 jedino je još otišao kapetan Mario Baljak, no rotiv Fridla, koji je rušio velikih 686 drva, nije imao šanse. Ostatak ekipe bio je lošiji, tako da su igrači Grmoščice relativno lako stigli do bodova.
Iduća dva kola za Zadrane bi mogla biti presudna, jer će prvo ugostiti trećeplasirani sastav lige, a onda ići u goste drugoplasiranoj momčadi. U iduću subotu u Mocire stiže branitelj titule Konikom Osijek, koji je imao slobodno kolo pošto su kuglači Rijeke, negdje na pola puta do Osijeka, zastali u snijegu. Odmah nakon toga mogla bi se odigrati i ključna utakmica koja bi mogla odlučiti o novom prvaku. Tada Zadrani gostuju u Zaprešiću, koji je nakon ovog poraza Zadra postao glavni favorit za osvajanje titule prvaka. Naime, igrači Zaprešića u nastavku prvenstva na svom terenu dočekuju i Zadar i Konikom Osijek i to im definitivno daje najbolju poziciju pred završnicu prvenstva. Što se Zadrana tiče, ukoliko žele osvojiti titulu, morat će slaviti u Zaprešiću, jer im ni pobjeda protiv Konikoma ne garantira titulu, ukoliko izgube protiv Zaprešića. S druge strane, u slučaju da pobijede u Zaprešiću, a budu poraženi kod kuće od Konikom Osijeka, Zadrani bi tad postali prvi favorit za titulu. Naravno, ukoliko se ne dogode nenadani porazi protiv slabijih momčadi…
GRMOŠČICA6


ZADAR2
Katić – Čota 2:2 (636 – 604), Juričević – Manev 4:0 (630 – 584), N. Uzelac – Ukalović 4:0 (646 – 588), Šebalj – Marinović 2:2 (562 – 605), Fridl – Baljak 4:0 (686 – 619), M. Uzelac – Bolanča 0,5 – 3,5 (577 – 628).