Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Do sada na škraping prijavljeno 500 sudionika

24.02.2014. 23:00
Do sada na škraping prijavljeno 500 sudionika


Još su samo tri dana ostala za prijavu na Škraping, najveću i najpopularniju trekking utrku u Hrvatskoj. Kako nam je rekao načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, dosad je prijavljeno više od 500 sudionika iz zemlje i inozemstva. Sudionici se mogu prijaviti i on-line, na internetskoj stranici www.skraping.hr, a krajnji rok za prijavu je 28. veljače.
– Do početka Škrapinga, koji će se održati 8. i 9. ožujka, ostalo je malo manje od dva tjedna, što za organizatore znači da su ušli u završnicu priprema. Cijelo mjesto živi za taj vikend, uređuju se okućnice i javne površine, a Planinarsko društvo Belveder i volonteri čistit će staze za utrku. U sklopu Škrapinga, 9. ožujka, Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, ŠRD Kunjka i čistit će podmorje na mulu u Tkonu, a u sklopu Škraping tjedna, koji počinje tjedan dana prije utrke, čeka nas niz predavanja i predstavljanja knjiga, kazao je načelnik Mušćet te napomenuo da će jedno od najzanimljivijih predavanja 4. ožujka održati alpinist i putopisac Stipe Božić. Bit će to ujedno i promocija dviju knjiga „Ja Mate, svjetski” i „K2 – trijumf i tragedija”. Knjiga „Ja Mate, svjetski” autobiografski je zapis prvog hrvatskog svjetskog putnika Mate Šimunovića i njegova psa Globusa, koji su pješice, biciklom i malom jedrilicom proputovali 360.000 kilometara u 70 država. U knjizi „K2 – trijumf i tragedija” Stipe Božić ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačko iskustvo koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba i tijekom kojeg se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.
Načelnik Mušćet najavljuje i dolazak Šime Strikomana koji će na Škrapingu snimiti milenijsku fotografiju, a među uzvanicima koji su potvrdili dolazak bit će ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Branko Grčić, načelnik Sektora za otoke Radoslav Barišić i voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ljubica Ajduković Ugarković koja će održati radionicu za dobivanje oznake Hrvatski otočni proizvod.