Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Janja i Mile proslavili zlatni pir

24.02.2014. 23:00
Janja i Mile proslavili zlatni pir


Janja i Mile Matošević proslavili su zlatni pir – velikih 50 godina zajedničkog života. Njihovo troje djece i osmero unučadi organizirali su im pravi mali pir u restoranu Riva za 30-ak osoba. Smijeh i veselje koji su vladali na zabavi, kod njih su, kažu, svakodnevnica.
– Jako smo složna obitelj, kod nas se ne zna za svađu, kako između supruge i mene, tako i u cijeloj obitelji. Jedni druge poštujemo, nema toga da se netko naljuti pa s drugim neće razgovarati, kod nas se sve rješava mirnim putem. Treba biti kulturan uvijek, nikoga ne vrijeđati i jedan drugog uvažavati. Rekao sam i snahi kad je došla s mojim sinom živjeti kod nas da se mi ne svađamo i da ako nešto nije u redu, da ćemo svi skupa sjesti navečer za stol i otvoreno razgovarati. I ona je uvijek to poštivala, nikad niti jedne ružne riječi nije rekla, priča Mile.
Janja i Mile su se vjenčali 1964. godine u Banjoj Luci kad su imali 24 godine.
– Oboje smo kod kuće naučili kako svađa nije rješenje i kako treba drugog poštivati pa smo tako i mi funkcionirali. Kod nas Bosanaca, barem kod katolika, rastave nema. Tako su nas učili i tako je ostalo. Janja je starija od mene 3 mjeseca pa je uvijek bila šefica. A i žene su općenito uvijek šefice. One drže tri kantuna kuće, a muškarci po jedan, a ja sam svojoj prepustio i taj jedan, kaže kroz smijeh Mile.
A Janja dodaje da potpisuje sve što je Mile rekao.