Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Grgić: “Predstava je smiješna strana naše ovisnosti o ženama”

24.02.2017. 23:00
Grgić: “Predstava je smiješna strana naše ovisnosti o ženama”


Zadarska publika u nedjelju navečer imat će priliku pogledati nedavno premijerno izvedenu hit predstavu kazališta Kerempuh, Muškarci.hr. U predstavi se redatelj Mario Kovač našalio s muško-ženskim odnosima.
Kako se ističe u najavi, predstava je nastala u partnerstvu Satiričkog kazališta Kerempuh i Teatromana kao “muški odgovor na ženska pitanja” u nastavku na prijašnju Vidrinu uspješnicu “5žena.com”, koja je u samo dvije sezone došla do respektabilnih 40 tisuća gledatelja.
Glumci Goran Grgić i Boris Svrtan, s Filipom Detelićem i Andrejem Dojkićem u alternaciji, te Amar Bukvić i Živko Anočić, ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima.
O predstavi smo porazgovarali s Goranom Grgićem koji je, od cijele glumačke ostave, najduže u braku, točnije 21 godinu.
– Naša želja i potreba je ta da se zabavimo i mi i publika kroz neka opća mjesta muško ženskih odnosa. Naše kolegice iz druge predstave bile su ipak puno otvorenije i izravnije, mi smo im pokušavali uzvratiti istom mjerom, ali nam se taj pokušaj kao bumerang vratio u glavu, priča dobro raspoloženi glumac.
– Predstava je smiješna strana naše ovisnosti o ženama. Imali smo okvir predstave uz teme o kojima se raspravlja i mi smo tu pridonijeli puno toga iz osobnog iskustva i sa strepnjom smo čekali premijeru da vidimo reakcije svojih žena. Srećom, sve je prošlo u redu, kaže Grgić.
Predstava će se u nedjelju u Arsenalu igrati u dva termina, u 18 i u 20,30 sati. “Dolaskom na predstavu Muškarci.hr, bez obzira kojeg ste spola, pokazujete da zagovarate ravnopravnost spolova i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnima i lijepima”, stoji u najavi.
– Zadrani će doći i dobro se nasmijati, u to sam uvjeren, a ovim putem pozivam muškarce da dođu, nasmiju se na račun žena i na kraju shvate da bez njih ne možemo, zaključuje Grgić.