Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Male sukošanske maškare pobijedile kišu!

24.02.2017. 23:00
Male sukošanske maškare pobijedile kišu!


Male maškare i njihove tete-odgajateljice iz Dječjeg vrtića Zlatna luka iz Sukošana ni jučerašnja kiša nije mogla zaustaviti u  dugogodišnjoj tradiciji i ljubavi prema starim običajima. Naime, sukošanske maškare traju neprekidno desetljećima, među najbrojnijim su Dalmaciji. Gotovo da i nema Sukošanca koji nije bio u maškarama, a mnogi su i dobitnici nagrada diljem Lijepe Naše.
Vrtićka djeca iz područnog vrtića u Debeljaku i predškolska djeca iz Gorice i Galovca, koja su pod ingerencijom DV Zlatna lučica, doputovala su autobusom i ukrcala djecu u Sukošanu. Iako zbog kiše nije bilo tradicionalne povorke od vrtića do Doma Mladeži, ništa nije moglo spriječiti 145 djece, ravnateljicu Milicu Ćoso, odgajateljice Danijelu, Isabellu, Karlu, Maju, Marinu, Antonelu, Lucu i domaćicu Katu, da dva i pol sata drže visok ritam plesanja i pjevanja. Ni gužva oko krafni i sokova nije jenjavala. Bilo je tu raznih maski i poruka, ali i puno razdragane pjesme i ples, veliko maškarano šarenilo.
– U ovo vrijeme igre i zabave, kad se miješaju mašta i stvarnost, uvijek mi je drago vidjeti ovakvu kreativnost odgajateljica, djece i njihovih roditelja, starije braće i sestara, ponosno će Ćoso.
Bili su tu likovi iz filmova, crtića, bajki, knjiga: Snjeguljica, Pepeljuga, Pipi Duga Čarapa, Superman, Robin Hood, Batman, Petar Pan, Popaj i Oliva, ali i vještice, anđeli balerini, roboti, mačke, lavovi, gusari, ninđe, policajci, klaunovi, djedovi, bake… a “zvonili su” i nezaobilazni mobiteli.
Sukošanske maškare 2017. u organizaciji Mladeži Sukošana, a pod pokroviteljstvom Općine, Turističke zajednice i Komunalnog društva Zlatna luka d.o.o., nastavljaju se večeras velikim maskenbalom u Domu mladeži.