Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Školski hodnik “glumio” autobusnu stanicu u Tokiju (FOTOGALERIJA)

24.02.2017. 23:00
Školski hodnik “glumio” autobusnu stanicu u Tokiju (FOTOGALERIJA)


Učenici dizajna odjeće 2.a i 2.c i dizajna tekstila 2.d Škole primijenjene umjetnosti i dizajna organizirali su ove godine treću “Zarajuku” reviju, ovaj put uz izložbu maski grafičara 2.c, inspiriranu japanskim grafikama pod mentorstvom prof. Mirne Oštarić Kerr.
Revija se održava u sklopu predmeta Teorija oblikovanja kod prof. Lidie Biočić na kojem uče o Harajuku modi. Harajuku je, zapravo, naziv najpoznatije autobusne stanice u Tokiju. Na njoj se mladi sastaju nedjeljom kako bi se odmorili od školskih obveza i zabavili pokazujući pritom svoje što originalnije i neobičnije kreacije. U međuvremenu su stvorili i brojne stilove i podstilove svojih kreacija, poput Lolite, Anime, Visual Kei, Cyber Punk…
Harajuku moda je nastala fascinacijom japanskih tinejdžera zapadnjačkom modom, a sada je njihov stil toliko unikatan da se zapadnjačka moda inspirira njima. U hodniku Škole učenici su na reviji pokazali svoje najkreativnije kostime i pritom osvojili i nagrade.
Težak zadatak odabira tri najbolja kostima imale su članice žirija, profesorice Martina Štrkalj, Kate Prskalo i Inga Budimir. One su najboljom kreacijom proglasile rad Lucije Džindo i Magdalene Čačić. Drugo mjesto osvojila je Larisa Čabrić, a treće zajednički rad Emme Peraić i Mateja Jelića.