Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izbori za vijeća mjesnih odbora 150 tisuća kuna

24.03.2011. 23:00
Izbori za vijeća mjesnih odbora 150 tisuća kuna


U spomenute izbore Općina Ražanac usmjerit će oko 150.000 kuna iz ovogodišnjeg općinskog proračuna. Od toga će predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva dobiti 3.000 kuna, a njegova zamjenica 1.000 kuna, dok će članu i zamjeniku člana biti isplaćeno po 700 kuna


S obzirom na  to da je još lanjske godine  istekao mandat članovima vijeća mjesnih odbora, općinska uprava u Ražancu na čelu  s načelnikom Dragutinom  Miočićem, a sukladno novom  Zakonu o jedinicama lokalne  i regionalne samouprave,  odredila je datum održavanja  novih izbora.
Bit će 8. svibnja ove godine  kada će oko 3.000 evidentiranih birača s pravom glasa  s područja općine Ražanac  imati priliku na izborima iskazati svoje građansko pravo  dajući svoje glasove onima u  koje imaju najviše povjerenja.
Ražanačko Općinsko izborno povjerenstvo vodit će  predsjednik Zoran Tikulin i  njegova zamjenica Ljiljana  Marelić, dok će se u  međuvremenu oformiti Povjerenstvo za provedbu izbora  koje će biti sastavljeno od  predsjednika i dopredsjednika te još četvorice članova  koje će predložiti stranke i  nezavisne liste. Po onome što  se zna u vijeća mjesnih odbora Radovin, Ražanac i Rtina birat će se devet članova,  u vijeća MO-a Jovići i Ljubač  birat će se 7 članova te u  vijeća MO-a Krneza, Ljubački Stanovi i Podvršje birat  će se po 5 članova.
U spomenute izbore  Općina Ražanac usmjerit će  oko 150.000 kuna iz ovogodišnjeg općinskog proračuna. Od toga će predsjednik Općinskog izbornog  povjerenstva dobiti 3.000 kuna, a njegova zamjenica 1.000  kuna, dok će članu i zamjeniku člana biti isplaćeno po  700 kuna. Članovima biračkih odbora, odnosno  predsjedniku tog tijela isplatit će se 450 kuna, njegovom zamjeniku 400 kuna  te članu i zamjeniku člana po  350 kuna.
Izborna promidžba počet  će s danom objave kandidacijske liste i trajat će  zaključno do 24 sata u četvrtak 5. svibnja. Izborna šutnja, kao i svako objavljivanje  prethodnih rezultata ili pak  procjene rezultata izbora,  trajat će tijekom cijelog dana  koji prethodi održavanju izbora, a riječ je o suboti, kao i  na dan njihova održavanja i  to od ponoći 7. svibnja do  zaključno 21 sata 8. svibnja  ove godine. Glasovanje će  trajati neprekidno počevši od  7 do 19 sati. Biračka mjesta  zatvorit će se točno u 19  sati.
Općinsko izborno povjerenstvo utvrdit će rezultate  glasovanja najkasnije u roku  od 48 sati po zatvaranju  biračkih mjesta, kada će se i  službeno znati tko je u najvećoj mjeri dobio povjerenje  birača u Ražancu i njegovih  sedam općinskih mjesta. Već  sada na prostoru općine  Ražanac vlada veliko zanimanje za ove izbore jer će oni  uz ostalo iznjedriti na površinu raspoloženje naroda  vezano za stanje u ražanačkoj  općini.