Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sat prometne kulture

24.03.2011. 23:00
Sat prometne kulture


Cilj nam je da se djeca od ranih dana privikavaju na samozaštitno ponašanje, da ih primjereno njihovoj dobi naučimo osnovama prometne kulture te da ih posebno educiramo na možebitne posljedice diranja oružja svih vrsta i kalibara, kazala je Sandra Poljak Jurinčić


U suradnji Odjela za  prevenciju policijske Uprave  zadarske – Prve postaje Zadar, koji vodi Sandra Poljak  Jurinčić i kontakt policajca s  područja susjednih općina Vir  i Privlaka Ive Begonje te ravnatelja privlačke Osnovne  škole u čijem sastavu djeluje  virska područna škola prof.  Šime Vukića, u školi na otoku  Viru proveden je zajednički  program edukacije učenika  od prvog do četvrtog razreda.  Akcijom je uz neposredno  sudjelovanje nastavničkog kadra i to učiteljica Marice  Kršlović, Helene Budija, Marijane Mustać, Linde Adžić i  Marijane Berec obuhvaćeno  70-ak osnovaca.
Tim policijskih djelatnika  koji su činili Sandra Poljak  Jurinčić, Ivana Marić i Franko Lilić, iz postaje Prometne  policije Silvija Gulan te kontakt policajac Ive Begonja, u  sklopu poslova planiranja i  prevencije najmlađim su  učenicima na najbolji mogući  način približili osnove prometne kulture.
Nadalje, podučavali su ih  kako prepoznati policajca koji obvezno mora imati policijsku značku, na koji način  se ponašati na ulici, školi i  kući te su ih posebno educirali i senzibilizirali kako najbolje prepoznati oružje kad  ga negdje vide. U takvim  slučajevima navedeni policijski tim sugerirao je učenicima  da nikako ne diraju oružje već  da obavezno nazovu brojeve  policije 92 ili 192 ili pak  njihova kontakt policajca.
– Cilj nam je da se djeca od  ranih dana privikavaju na samozaštitno ponašanje, da ih  primjereno njihovoj dobi  naučimo osnovama prometne  kulture te da ih posebno educiramo na možebitne posljedice diranja oružja svih vrsta i kalibara. Vjerujemo da  smo samom ovom akcijom,  koja je samo jedna u nizu  onih koje ćemo u idućim  danima provoditi u školama s  našim najmlađim učenicima,  postigli mnogo. To se vidi i po  pristupu ovdašnje virske djece i njihovom aktivnom sudjelovanju u našim zajedničkim razgovorima i neposrednom praktičnom provođenju nastave, rekla je zadovoljno Sandra Poljak Jurinčić. Ona je na kraju u svoje  osobno te uime svojih kolega  zahvalila vodstvu privlačke  škole, virskim učiteljicama te  posebno najmlađim virskim  školarcima.