Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nastavili tradiciju

24.03.2012. 23:00
Nastavili tradiciju


Ove sezone manje uvjerljiva izdanja Makarana davala su nadu vaterpolistima Zadra da u osmom kolu mogu konačno upisati prvu pobjedu nad Galebom, no nervoza i brojne nepotrebne pogreške goste su koštale prekida neugodne tradicije koja traje otkad nastupaju u Prvoj B ligi. Konačnih 13:9 momčadi s Višnjika će biti podsjetnik na još jednu u nizu dobrih, ali ponovno propuštenih prilika.
– Imali smo egal utakmicu i šansu da je do kraja okrenemo u svoju korist, no mi smo sami sebi presudili. Još smo jednom platili danak neiskustvu, ali i neodlučnosti u završnici susreta. Na čvrstu igru i fizičku nadmoć Galeba jednostavno nismo znali odgovoriti. Šteta, jer smatram da smo ovaj put bili u zaista dobroj prilici. Kvalitetu imamo, ali je isto tako vidljivo i da je ova momčad trenutačno nezrela za neke veće dosege. Očito trebamo pričekati da vrijeme napravi svoje – po isteku subotnjeg dvoboja kazao je Goran Jovančević, trener Zadra 1952.
Gostujući strateg posebno je razočaran prikazanim u posljednjoj četvrtini, kada su Zadrani polovicu vremena proveli s igračem više u bazenu.
– Imali smo četiri minute s igračem više, a opet smo četvrtinu uspjeli izgubiti rezultatom 4:2. To je zaista rijetkost – požalio se Jovančević te rezime utakmice osmog kola zaključio riječima:
– Činjenica je da Galebu ne možemo fizički parirati, a otežavajuća je okolnost bila i neigranje našeg centra Igora Šarića. No, ne smijemo tražiti alibi već priznati da nemamo opravdanja za poraz. Kada je trebalo nismo znali potegnuti, što je presudilo u korist Makarana i njihove zaslužene pobjede.
Vodu su na mlin domaćih u posljednjoj četvrtini prelili i prisilni izlasci Bobanovića, Jadrešića i Ančića (po tri isključenja). Bez iskusnog trojca, ostatak zadarskog sastava je u najvećoj mjeri ponudio neodlučnost koja je značila otvoren put Galebu do tri nova boda.
Drugačiji dojam Zadar je ostavio u prvoj četvrtini (3:3), no kako je vrijeme odmicalo semafor je u više navrata ukazivao na nadmoć Makarana i nastavak crnog niza vaterpolista s Višnjika.


GALEB MR – ZADAR 1952 13:9


(3:3, 2:2, 4:2, 4:2)
GALEB MR: Stapić, Lalić, Antunović 2, Vujičić 1, Vučko 4, Popović, Pehar, Ivanac, Bučan, Krnić 5, Barić, T. Lalić 1, Kuzmanić, Lendić, V. Lalić. Trener: Goran Obradović.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, N. Torić, Jurlina 1, Šunjo, Raić 1, Jadrešić 1, Stipić 3, V. Torić, M. Šarić, Bobanović 1, Curać, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.