Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nemojmo biti nijemi promatrači Isusove muke

Autor: Branko Božić

24.03.2013. 23:00
Nemojmo biti nijemi  promatrači Isusove muke

Foto: Branko BOŽIĆ



Blagdan Cvjetnice u starohrvatskom gradu Ninu i drugim župama ninskog  dekanata proslavljen je u nadi vjere i iščekivanja radosti najvećeg katoličkog blagdana  Uskrsa.
U Ninu je nedjeljno svečano bogoslužje počelo tradicionalnim okupljanjem vjernika i  hodočasnika u svetištu sv. Ambroza. Nakon kratke molitve i nastupa mješovitog Katedralnog župnog zbora sv. Marcela pod ravnanjem časne sestre Krešimire Zanki, ninski  župnik don Božo Barišić obavio je blagoslov vjernika i hodočasnika te palminih i  maslinovih grančica. Okupljeni puk potom se u procesiji uputio do župne crkve sv.  Anselma na svečanu misu na kojoj je otpjevana “Muka Isusova”. Muku su čitali župnik  Barišić, Nediljko Matešić i Julijan Domanović, uz pratnju Katedralnog župnog zbora.
Don Božo Barišić istaknuo je kako Isus nije došao na zemlju da bi vladao nego služeći  spasio svoj narod.
– On je svoju dobrotu i ljudskost i veliko srce iskazao najbolje svojim posljednjim  riječima na križu kazavši: “Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio”. Nemojmo biti  nijemi promatrači, budimo istinski kršćani koji će radosno mahati svojim grančicama  masline i palmi, jer smo se danas susreli s našim Spasiteljem. Molimo i postimo kako  bismo što dostojnije dočekali najveći kršćanski blagdan, rekao je don Božo Barišić.