Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sve je jasno, Zaprešić je prvak

Autor: Viktor Bogut

24.03.2013. 23:00
Sve je jasno, Zaprešić je prvak

Foto: Vedran SITNICA



Subota je, čini se, donijela rasplet kuglačkog prvenstva. Zaprešić je nakon velike borbe na svom terenu za sedam drva bio bolji od Konikom Osijeka i osvojio bodove koji su mu praktično osigurali titulu prvaka. U velikoj bitci koju su vodili sa Zadranima igrači Zaprešića izašli su kao pobjednici. Iako se do kraja prvenstva igraju još dva kola, pitanje titule je jasno. Zaprešiću je potrebna još jedna pobjeda da i teoretski osigura titulu, a u idućem kolu kod kuće dočekuje pretposljednji Željezničar, tako da će Zadrani u konačnici ostati bez toliko željenog naslova prvaka.
Svoj posao kuglači iz Mocira odradili su u subotu u Splitu gdje su bez većih problema slavili protiv vrlo dobre momčadi Poštara. Konačan rezultat je bio 7:1, a jedini poen Poštaru donio je Lasić, koji je za pet drva bio bolji od zadarskog igrača Stanka Čote. Bilo je 2:2 u setovima, no Lasić je srušio 697, a Čota 602 drva. No ostatak utakmice otišao je na stranu Zadra. Hrvoje Marinović je lako slavio protiv Kolića. Luka Ukalović je, unatoč ne tako dobroj predstavi, bio bolji od Totića. Najučinkovitiji igrač Zadra bio je Kostadin Manev koji se srušio 631 drvo, dovoljno za rutinsku pobjedu protiv Grubara, što je uspjelo i kapetanu Mariju Baljaku protiv Biloša. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju Splićanina Zelića i igrača Zadra Luke Bolanče. Oba kuglača osvojili su po dva seta, a radi jednog srušenog čunja više (596 – 597), pobjedu je odnio zadarski kuglač.
U idućem kolu Zadrani na svom terenu čekaju Medveščak 1958. Da bi osigurali drugo mjesto Zadranima je u iduća dva kola potrebna jedna pobjeda. Za očekivati je da će ju ostvariti protiv Zagrepčana.