Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Važno je samo jesmo li uspjeli ili ne, a mi nismo uspjeli

Autor: Viktor Bogut

24.03.2013. 23:00
Važno je samo  jesmo li uspjeli  ili ne, a mi  nismo uspjeli

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zna se koliko su Šibenčani uložili u svoju momčad, a na kraju su samo malo bili ispred nas. Morate, dakle uložiti jako puno, da biste samo malo bili ispred konkurencije – rekao je Žorž


Kada su prošle  sezone košarkaši Sonik-Puntamike ispali iz A-1  lige najavili su vodeći ljudi  kluba da se u što skorijem  roku žele vratiti u elitni  rang. Momčad je dana u  ruke mladom treneru i legendarnom igraču zadarskog kluba Marku Žoržu koji je, za potrebe A-2 lige,  uspio skupiti respektabilnu  momčad. Kako su i ostali  protivnici slagali “rostere” bilo je jasno da će se bitka za  prvo mjesto, koje vodi u  kvalifikacije za A-1 ligu, voditi između Sonik-Puntamike i Šibenika.
A Puntamičani su krenuli  zaista fantastično. Cijeli prvi  dio sezone nisu izgubili  utakmicu u A-2 ligi, a u isto  vrijeme su odličnim nastupima stigli do četvrtfinala  Kupa Krešimira Ćosića. Tek  ih je tamo zaustavio gradski  rival Zadar, a prije toga su  bili bolji od čak dvije prvoligaške momčadi,  Križevaca i tadašnjeg lidera  A-1 lige Kvarnera.
Šećer na kraju odličnog  prvog dijela bila je i pobjeda  u Jazinama protiv Šibenika i  to sa sedam razlike. Bila je to  vrlo dobra razlika za koju je  bilo jasno da će ju trebati  sačuvati u uzvratu.
Drugi dio sezone krenuo  je, također dobro iako se  vidio mali pad u igri Puntamičana. No i dalje se nastavilo s pobjedama. S druge  strane, i Šibenčani su pobjeđivali. Iako nisu u prvom  dijelu sezone bili uvjerljivi  poput Puntamičana, nisu sebi dopustili nijedan kiks te  su mirno čekali uzvratni  dvoboj protiv Sonik-Puntamike. Doveli su u međuvremenu i Ivana Grgata te su  ozbiljno krenuli u “misiju  A-1 liga”. A prvi korak prema tome im je bilo dostići  prednost Sonika na Baldekinu, što im je i uspjelo.  Prepuna dvorana ih je nosila, a na to se nadovezala i  nešto slabija igra Sonika, tako da su prije mjesec dana  Šibenčani preuzeli vrh ljestvice, koji više do kraja prvenstva nisu ispustili.
Pobjedom nad Cetinom u  posljednjem kolu Šibenčani  su potvrdili titulu prvaka. U  isto vrijeme su Puntamičani  kod kuće doživjeli i drugi  poraz sezone, protiv Kaštela.
– Već smo se počeli osipati,  jer smo shvatili da nemamo  više šanse za plasman u A-1  ligu. Otišao nam je i Teo  Petani, ozlijedio se Jure  Dražović, a sigurno da nam  je u zadnjoj utakmici nedostajalo i motiva – objasnio  je Marko Žorž, trener Sonik-Puntamike, koji, očekivano, nije bio previše zadovoljan raspletom A-2 lige,  iako je njegova momčad tijekom cijele sezone prezentirala zaista dobru košarku.
– Kada se napada prvo  mjesto i kvalifikacije koje  slijede iza toga nije važno  jesi li imao jedan ili deset  poraza. Samo je važno jesi li  uspio ili nisi. Mi, nažalost,  nismo uspjeli.
Šteta za Sonik-Puntamiku što nije zadržala razinu  igre kao u prvom dijelu prvenstva. U ključnom dvoboju protiv Šibenika bilo je  važno dati maksimum.
– Sigurno da sam mnogo  zadovoljniji prvim dijelom  prvenstva kada smo bili pravi. U drugom dijelu smo bili  lošiji. Vjerojatno smo se malo i potrošili. Bila nam je  duga sezone. Dosta smo rano krenuli s pripremama,  imali smo mnogo utakmica i  u Kupu. Mislim da smo u  drugom dijelu odigrali  10-20% lošije nego u prvom.  Tražili smo formu, ali nismo  je uspjeli nikako ponovno  uhvati i to nam je na kraju  presudilo. Da smo u  ključnom razdoblju bili u  naponu snage, vjerujem da  bismo uspjeli pružiti mnogo  veći otpor Šibeniku.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU